Heerlijke slierten linzenpasta met zoete gegrilde tomaatjes. De tomaten gril je samen met de knoflook en kruiden tegelijk in de oven, wat dit recept nog makkelijker maakt. Hoe minder afwas, hoe beter, toch? En dat allemaal in de tijd dat jij de pasta kookt, dus het is ook nog eens lekker snel klaar. Dek de tafel maar, want we kunnen aanschuiven!
Die kleine balletjes die je op de foto ziet bij de linzenpasta met gegrilde tomaten zijn cheese pops: kleine gepofte stukjes kaas. Een leuk glutenvrij alternatief voor bijvoorbeeld croutons!
Linzenpasta
De linzenpasta die ik gebruik (deze) bestaat voor 90% uit peulvruchten (gele linzen) en voor de rest uit zilvervliesrijstmeel en is daarmee glutenvrij en vegan. Handig als je meer variatie in je dieet wilt aanbrengen, maar pasta te lekker vindt om te laten liggen of tafelgenoten hebt die liever spaghetti eten, dan groente en peulvruchten.
Met 57 gram koolhydraten per 100 gram bevatten ze minder koolhydraten dan normale spaghetti (69 gram per 100 gram), maar echt koolhydraatarm is het niet te noemen. Niet erg, maar dan weet je dat. De grotere hoeveelheid vezels in linzenpasta zorgt er wel voor dat je langer een verzadigd gevoel houdt, wat de kans op snacken natuurlijk vermindert. Mocht je toch echter minder koolhydraten willen eten, dan zou ik voor courgette pasta pesto met kip gaan!
Pin deze Linzenpasta met gegrilde tomaten!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.