Lo Mein Noedels zijn over bijna de hele wereld populair. Het is een Chinees roerbakgerecht met Chinese noedels, groenten, vlees of vis en een saus op basis van sojasaus. Lo Mein is een veelzijdig gerecht en kan eenvoudig worden aangepast naar je persoonlijke voorkeur en smaak. Daarnaast is dit gerecht ook nog eens super snel te maken. Wij gaan in deze versie voor biefstuk.
Lo Mein Noedels
Lo Mein lijkt heel erg op Chow Mein; het grote verschil is dat Chow Mein gebakken wordt en Lo Mein niet. Hierdoor blijven de noedels zachter en heb je een lekkere saus. De saus wordt gemaakt met onder andere:
- Sojasaus & donkere sojasaus,
- Oestersaus,
- en Shaoxing wijn
De donkere sojasaus zorgt er vooral voor dat de kleur van de saus mooi donker wordt en kun je eventueel ook vervangen door gewone sojasaus. Kun je geen shaoxing wijn krijgen? Dan kan je dit ook vervangen door droge sherry of mirin.
Je kunt je in dit gerecht helemaal uitleven met de groente. Zo kun je paksoi, Chinese kool, broccoli, paddenstoelen, peultjes, snijbonen, spinazie, paprika, wortel of bijvoorbeeld bimi gebruiken. Kijk dus gewoon wat je over hebt, of waar je trek in hebt!

Welke noedels gebruik je?
Voor Lo Mein gebruik je in principe eiernoedels. Kan je deze niet vinden, dan kan je ook spaghetti nemen of andere noedels die geschikt zijn om mee te roerbakken.
Pin deze Lo Mein Noedels!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
