Deze luchtige truffelboter is een heerlijke zachte en luxe boter, die je helemaal zelf kunt maken. Geen zorgen, door het gebruik van truffeltapenade houden we deze boter gewoon betaalbaar! Perfect met een broodje voor op de borrelplank of bij de soep.
Op zoek naar meer recepten voor je Kerstmenu? Bekijk dan ook onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2022!
Luchtige Truffelboter
Deze truffelboter is anders dan de ‘gewone’ truffelboters die je in de winkel kan kopen. Hij is namelijk ontzettend luchtig. Dit komt doordat we de boter luchtig kloppen met een klein beetje room en een elektrische mixer. Hierdoor komt er meer lucht in de boter te zitten en wordt hij niet alleen heerlijk zacht en fluffy, maar ook makkelijk smeerbaar. Je creëert als het ware next-level boter.
Het liefst gebruik ik en Franse boter van goede kwaliteit. Mocht je die niet kunnen vinden, ga dan voor een lekkere ongezouten boter, die je zelf op smaak brengt met fleur de sel. Dit geeft naast smaak ook wat structuur aan je boter. Serveer je de luchtige truffelboter niet direct, bewaar het dan zeker in de koelkast. Het smelt net even wat makkelijker dan gewone boter.
De luchtige truffelboter blijft zeker 10 dagen goed in de koelkast. Het kan zijn dat het op een gegeven moment wel wat harder wordt.
Zelf kruidenboter maken
Zelf kruidenboter maken is natuurlijk heerlijk, probeer ook eens:
- Avocadoboter
- Kruidenboter met knoflook, citroen en peterselie
- Luchtige bruine boter geïnspireerd door Ron Gastrobar
Pin deze Luchtige Truffelboter!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.