Luchtige Truffelboter

Deel met vrienden en familie

Deze luchtige truffelboter is een heerlijke zachte en luxe boter, die je helemaal zelf kunt maken. Geen zorgen, door het gebruik van truffeltapenade houden we deze boter gewoon betaalbaar! Perfect met een broodje voor op de borrelplank of bij de soep.

Op zoek naar meer recepten voor je Kerstmenu? Bekijk dan ook onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2022!

Luchtige Truffelboter

Deze truffelboter is anders dan de ‘gewone’ truffelboters die je in de winkel kan kopen. Hij is namelijk ontzettend luchtig. Dit komt doordat we de boter luchtig kloppen met een klein beetje room en een elektrische mixer. Hierdoor komt er meer lucht in de boter te zitten en wordt hij niet alleen heerlijk zacht en fluffy, maar ook makkelijk smeerbaar. Je creëert als het ware next-level boter. 

Het liefst gebruik ik en Franse boter van goede kwaliteit. Mocht je die niet kunnen vinden, ga dan voor een lekkere ongezouten boter, die je zelf op smaak brengt met fleur de sel. Dit geeft naast smaak ook wat structuur aan je boter. Serveer je de luchtige truffelboter niet direct, bewaar het dan zeker in de koelkast. Het smelt net even wat makkelijker dan gewone boter.

De luchtige truffelboter blijft zeker 10 dagen goed in de koelkast. Het kan zijn dat het op een gegeven moment wel wat harder wordt. 

Luchtige truffelboter in kerstsetting

Zelf kruidenboter maken

Zelf kruidenboter maken is natuurlijk heerlijk, probeer ook eens:

Luchtige Truffelboter

Deze luchtige truffelboter is een heerlijke zachte en luxe boter, die je helemaal zelf kunt maken. Geen zorgen, door het gebruik van truffeltapenade houden we deze boter gewoon betaalbaar! Perfect met een broodje voor op de borrelplank of bij de soep.
Porties 25 porties
Voorbereidingstijd 1 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 11 min

Kookgerei

  • Elektrische mixer

Ingrediënten

  • 250 gr ongezouten roomboter kamertemperatuur
  • 3 eetlepels room
  • 2 eetlepels truffeltapenade
  • 1 snuf fleur de sel

Instructies

  • Klop de boter samen met de room luchtig met een elextrische mixer.
    250 gr ongezouten roomboter, 3 eetlepels room
  • Voeg 2 eetlepels truffeltapenade en een snuf fleur de sel toe. Mix tot alles met elkaar gemengd is.
    2 eetlepels truffeltapenade, 1 snuf fleur de sel
  • Proef en voeg naar smaak meer zout of truffel toe!
Auteur: Mariska
calorieën: 78kcal
Gang: Bijgerecht, borrel
Keuken: Westers
Trefwoord: boter, kerst, spread

Nutrition

Calorieën: 78kcal | Carbohydrates: 0.3g | Protein: 0.2g | Fat: 9g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.3g | Cholesterol: 24mg | Sodium: 81mg | Potassium: 10mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 276IU | Vitamin C: 0.01mg | Calcium: 4mg | Iron: 0.05mg

Pin deze Luchtige Truffelboter!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Luchtige truffelboter

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close