Luchtige wolkeneitjes uit de oven

Deel met vrienden en familie

Luchtige wolkeneitjes uit de oven zijn een leuke manier om je eieren eens anders op tafel te zetten. Hoe schattig zien deze eruit bij het Paasontbijt? Een ei hoort erbij! Er zijn ontzettend veel manieren om eieren te bereiden, maar kende je deze manier al?

Je kunt ze zo eten, dan blijven ze koolhydraatarm, maar natuurlijk ook met een heerlijk sneetje geroosterd brood. Zelf vind ik ze super schattig om te maken als onderdeel van het paasontbijt, maar eigenlijk kunnen zo ook gewoon voor gewone brunch. Niemand zegt dat je er geen feestje van mag maken!

Je hebt voor wolkeneitjes geen bijzondere ingrediënten nodig, gewoon eieren, zout en peper. Misschien een beetje bieslook er bij. Dat vind ik zelf altijd erg lekker op alle soorten eitjes. Ik heb het dan ook mede daarom standaard in mijn kruiden “tuintje” staan.

Luchtig wolken ei

Ingrediënten Luchtige wolkeneitjes

voor twee personen
2 eieren
snufje zout & peper

Optionele ingrediënten: bieslook en chili flakes

Overige benodigdheden: bakplaat, mixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  2. Bekleed de bakplaat met een stukje bakpapier of vet in met een beetje olie.
  3. Splits de eieren en klop de eiwitten (zonder geel, dus voorzichtig, anders lukt het niet) met een klein snufje zout en pepper met een mixer stijf.
  4. Schep het luchtige eiwit op de bakplaat in twee hoopjes. Maak een klein holletje in elk hoopje eiwit en laat hier je eigeel in glijden.
  5. Bak de wolkeneitjes 3 minuten in de oven.

Lekker voor in het weekend of bij het paasontbijt!

Pin deze Wolkeneitjes uit de oven!

Luchtige wolkeneitjes uit de oven

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close