Luchtige wolkeneitjes uit de oven

Luchtige wolken eitjes uit de oven
Een ei hoort erbij! Er zijn ontzettend veel manieren om eieren te bereiden, maar kende je deze manier al? Luchtige wolkeneitjes uit de oven zijn een leuke manier om je eieren eens anders op tafel te zetten. Hoe schattig zien deze eruit bij het Paasontbijt?

Je kunt ze zo eten, dan blijven ze koolhydraatarm, maar natuurlijk ook met een heerlijk sneetje geroosterd brood.

Luchtig wolken ei

Ingrediënten Luchtige wolkeneitjes

voor twee personen
2 eieren
snufje zout & peper

Optionele ingrediënten: bieslook en chili flakes

Overige benodigdheden: bakplaat, mixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  2. Bekleed de bakplaat met een stukje bakpapier of vet in met een beetje olie.
  3. Splits de eieren en klop de eiwitten (zonder geel, dus voorzichtig, anders lukt het niet) met een klein snufje zout en pepper met een mixer stijf.
  4. Schep het luchtige eiwit op de bakplaat in twee hoopjes. Maak een klein holletje in elk hoopje eiwit en laat hier je eigeel in glijden.
  5. Bak de wolkeneitjes 3 minuten in de oven.

Lekker voor in het weekend of bij het paasontbijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *