Luie 1-Pans Pasta

Super snel recept 1 Pans Pasta

Als echte foodie vind ik het heerlijk om uren in de keuken te staan, maar soms heb ik niet zoveel tijd, heel erg honger en wil ik gewoon snel een verse maaltijd op tafel. Op die dagen zit ook niet te wachten op veel afwas. De oplossing: 1-Pans Pasta. Deze pasta kan binnen 20 minuten op tafel staan! Een super snel recept dus.

Martha Stewart was één van de eersten die het grote publiek kennis liet maken met de 1-pans pasta. Haar versie met tomaten en basilicum vind ik persoonlijk erg saai, dus kom ik met deze versie. Bij ons was het meteen een hit; tijd om met jullie te delen dus!

Ik gebruik in dit recept kastanje champignons, maar dit is een persoonlijke voorkeur van mij. Je kan heel goed normale champignons of andere paddenstoelen gebruiken.

Benodigdheden Luie 1-Pans Pasta

Voor twee personen
250 gr spaghetti
1 courgette
2 teentjes knoflook (geperst)
150gr (kastanje) champignons
200gr (diepvries) erwtjes
1 takje tijm
1 flinke thee lepel zout
500ml water

50 gram fijn geraspte Parmezaanse Kaas
Slagroom

Bereiding Luie 1-Pans Pasta

  1. Snijd de courgette in vieren en vervolgens in kwart blokjes. Snijd ook de kastanje champignons in vieren.
  2. Stop de spaghetti, courgette, kastanje champignons, erwtjes,knoflook, tijm en zout in de pan. Overgiet het geheel met water.
  3. Zet de pan op hoog vuur, tot het water kookt. Zet vervolgens de pan lager, zodat het alleen nog pruttelt.
  4. In ongeveer 8 tot 10 minuten zal al het vocht verdampt zijn en is de pasta gaar. Roer regelmatig om te voorkomen dat de pasta aan de bodem blijft plakken en aanbrandt.
  5. Pasta gaar? Je hoeft nu alleen nog maar een scheut slagroom en de geraspte Parmezaanse kaas toe te voegen en alles goed door te roeren.

Klaar!

Naar smaak kun je nog een draai aan de pepermolen geven 🙂

Wat vinden jullie van de 1-pans pasta? Willen jullie graag meer van dit soort recepten zien?

Join the Conversation

  1. Chahrazad says:

    Handig recept!! Ideaal voor als je alleen thuis bent. Dus ja, graag!

    1. Mariska Author says:

      Ik ga kijken of ik nog een lekkere 1-pans pasta uit mijn keuken kan toveren :)!

  2. Sax and the Pretty says:

    Dit is een idee! Wat leuk! De foto is ook heel mooi, ik ga het absoluut maken! x

    1. Mariska Author says:

      Dankje 🙂 Ik hoop dat het je goed zal smaken!

  3. Lucas Degen says:

    Ik als luie man ben hier wel blij mee, eten in pan, opwarmen klaar. Hoppa.
    Alleen mis ik toch wat vlees of extra saus. Maar ik ga ‘m proberen.

    1. Mariska Author says:

      De slagroom en kaas zorgen er voor dat de pasta verre van droog zal zijn, je kan altijd wat extra room toevoegen.
      Ik zal kijken of de volgende 1-pans pasta met vlees kan maken!

  4. Margriet says:

    Lijkt mij heerlijk!! Ga het zeker uitproberen.
    Kook je het geheel met of zonder deksel op de pan?

    1. Mariska Author says:

      Hi Margriet, zonder deksel zodat het vocht kan verdampen tot een lekkere saus.

  5. Giet je de spaghetti nog af voordat je er kaas en slagroom bij doet? 🙂

    1. Mariska Author says:

      Nee, dat is niet nodig! Het water is namelijk zo goed als helemaal ingekookt. Samen met de kaas en slagroom wordt dit een lekkere saus 🙂

      1. Oh Mariska, hij is hééééérlijk. Ik had bij de aldi farfelle gekocht met citroensmaak. Dat past er perfect bij.
        Dank je wel voor het recept!

        1. Mariska Author says:

          Farfelle met Citroensmaak klinkt echt super lekker, goede tip 😀

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close