Luie Rode Wijn Pasta

Deel met vrienden en familie

Snelle Luie Rode wijn pasta Flying Foodie Foodblog

Luie rode wijn pasta is een klein feestje dat je makkelijk binnen 20 minuten op tafel kan zetten. Het is ook nog eens een super makkelijk een-pans recept, zodat je na het eten nog even lekker kan genieten van een glas rode wijn, zonder meteen met een enorme afwas te zitten. Wijn + Pasta + Weinig afwas.. What’s not to like?!

Welke rode wijn gebruik je voor deze pasta? Heel simpel: eentje die je lekker vindt om te drinken. Het maakt niet uit wat voor druif het is, als jij hem maar goed genoeg vindt om te drinken.

Hetzelfde geldt voor de bouillon. Zelf geef ik de voorkeur aan kippen- of paddenstoelenbouillon, omdat ik dat een goede combinatie vind met de smaak van rode wijn. Maar je kunt zelf experimenteren!

Snelle Luie Rode wijn pasta Flying Foodie Foodblog

Zoals jullie inmiddels gewend zijn van mijn luie recepten, hoef je hier heel weinig voor te doen. Zo min mogelijk snijd werk. Een klein gesneden uitje is een lekkere toevoeging aan dit recept, maar het kan ook makkelijk zonder.

Benodigdheden Luie Rode Wijn Pasta

230 ml rode wijn
400 ml bouillon
225 gr pasta
1 takje bascillum
1 eetlepel olijfolie
1 klein blaadje laurier
1 teentje knoflook (geperst)
Peper

Optioneel ter garneering
Basilicum
Parmezaanse kaas

Bereiding Luie Rode Wijn Pasta

  1. Plaats alle ingredienten (op de extra bascillicum en Parmazaanse kaas na) in een grote pan en breng het geheel aan de kook.
  2. Zodra het kookt, zet je het vuur lager, zodat het nog net borrelt. Roer af en toe om, zodat de pasta niet aan de bodem plakt, totdat de pasta gaar is. Dit zal ongeveer 6 a 7 minuten in beslag nemen, afhankelijk van je pasta.
  3. Schep op de borden en garneer eventueel met wat gescheurde blaadjes basilicum en wat Parmezaanse kaas.

Klaar ben je om heerlijk te gaan genieten van je rode wijn pasta. Schenk gerust ook een glaasje in voor jezelf, dat smaakt hier natuurlijk heerlijk bij 😉

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Klinkt erg lekker, van het weekend met een vriendin maar eens uitproberen 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close