Luie Spinazie Zalm Frittata (koolhydraatarm!)

Trek in een heerlijke koolhydraatarme spinazie zalm frittata die ook nog eens goed vult? Dan zit je met dit recept voor een Luie Spinazie Zalm Frittata helemaal goed. Binnen 10 minuten ben je klaar en daarna neemt de oven het werk van je over.
koolhydraatarme Spinazie Zalm Frittata

Van pasta naar koolhydraatarme Spinazie Zalm Frittata

Luie Zalm Spinazie Pasta was één van de eerste succesrecepten op Flying Foodie. Tijdenlang was het het meest bezochte (en daarmee gok ik, gemaakte) recept van Flying Foodie. Zalm en spinazie is een combinatie die veel mensen aanspreekt. En terecht, want het is een heerlijke combinatie. Voor deze spinazie zalm frittata heb ik met bijna dezelfde ingrediënten een totaal ander gerecht gemaakt. Heerlijk en net zoals de pasta behoorlijk lui, want je hoeft er amper wat voor te doen. De oven doet het meeste werk.

Dit recept past ook nog eens in een glutenvrij, koolhydraatarm en Paleo dieet. Voor een Paleo versie van dit recept dien je wel de room te vervangen door bijvoorbeeld kokosroom.

Variatietips

Met een paar kleine toevoegingen maak je deze koolhydraatarme frittata net even anders en misschien wel nog lekkerder:

  • Variatietip 1: voeg wat fijngesneden chili en/of knoflook toe tijdens het wokken van de spinazie.
  • Variatietip 2: Roer een pakje Boursin door je eieren heen. Je kunt dan ook de room weg laten.
  • Variatietip 3: Vervang de room door yoghurt, voor een gezondere optie.
  • Variatietip 4: Kook wat aardappelblokjes en plaats deze tussen de zalm en de spinazie. Dit maakt het recept niet meer koolhydraatarm, mocht je hier op letten.

Luie Spinazie Zalm Frittata

Trek in een heerlijke koolhydraatarme spinazie zalm frittata die ook nog eens goed vult? Dan zit je met dit recept voor een Luie Spinazie Zalm Frittata helemaal goed.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten

  • 300 gr verse spinazie
  • 150 gr gerookte zalm mogen ook snippers zijn
  • 125 ml slagroom / sojaroom
  • 7 eieren (medium)
  • olie, zout & peper

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius. Bak of wok ondertussen de spinazie in batches in een grote pan of wok gaar. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  • Klop de eieren goed los met de room. Voeg een beetje peper en zout toe. Niet teveel zout, want de zalm is natuurlijk ook al zoutig.
  • Vet een keramische vorm in met wat olie. Ik gebruik hier graag mijn quiche-vorm voor, maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm gebruiken, zolang hij maar lek-proof is.
  • Verdeel de spinazie en zalm over de schaal en giet er vervolgens het ei-mengsel overheen. Plaats het geheel ongeveer 20 minuten in je voorverwarmde oven.
Auteur: Mariska
Gang: brunch, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Nederlands, Spaans, Westers
Trefwoord: koolhydraatarm, spinazie, zalm

Pin deze Spinazie Zalm Frittata!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Koolhydraatarme Spinazie Zalm Frittata pin

 

Join the Conversation

  1. Goed idee! I loooove zalm & spinazie 🙂 🙂

  2. Ans van leijsen says:

    Ga hem maken bedankt

    1. Graag gedaan Ans! Eet smakelijk alvast 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close