Trek in een heerlijke koolhydraatarme spinazie zalm frittata die ook nog eens goed vult? Dan zit je met dit recept voor een Luie Spinazie Zalm Frittata helemaal goed. Binnen 10 minuten ben je klaar en daarna neemt de oven het werk van je over.
Van pasta naar koolhydraatarme Spinazie Zalm Frittata
Luie Zalm Spinazie Pasta was één van de eerste succesrecepten op Flying Foodie. Tijdenlang was het het meest bezochte (en daarmee gok ik, gemaakte) recept van Flying Foodie. Zalm en spinazie is een combinatie die veel mensen aanspreekt. En terecht, want het is een heerlijke combinatie. Voor deze spinazie zalm frittata heb ik met bijna dezelfde ingrediënten een totaal ander gerecht gemaakt. Heerlijk en net zoals de pasta behoorlijk lui, want je hoeft er amper wat voor te doen. De oven doet het meeste werk.
Dit recept past ook nog eens in een glutenvrij, koolhydraatarm en Paleo dieet. Voor een Paleo versie van dit recept dien je wel de room te vervangen door bijvoorbeeld kokosroom.
Variatietips
Met een paar kleine toevoegingen maak je deze koolhydraatarme frittata net even anders en misschien wel nog lekkerder:
- Variatietip 1: voeg wat fijngesneden chili en/of knoflook toe tijdens het wokken van de spinazie.
- Variatietip 2: Roer een pakje Boursin door je eieren heen. Je kunt dan ook de room weg laten.
- Variatietip 3: Vervang de room door yoghurt, voor een gezondere optie.
- Variatietip 4: Kook wat aardappelblokjes en plaats deze tussen de zalm en de spinazie. Dit maakt het recept niet meer koolhydraatarm, mocht je hier op letten.
Pin deze Spinazie Zalm Frittata!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Goed idee! I loooove zalm & spinazie 🙂 🙂
Ga hem maken bedankt
Graag gedaan Ans! Eet smakelijk alvast 🙂
Na 20 minuten was hij binnen nog helemaal week niet gestold
Dat kan altijd gebeuren, niet alle ovens worden even warm ook al stel je ze op dezelfde temperatuur in. Helaas weinig aan te doen. Daarnaast geleid de enorm beter dan de andere, de baktijd is dus vaker een indicatie. Gewoon even terug de oven in is meestal de beste optie.
Ik zou ook de volgende keer nog eens goed kijken of het echt ei is of ander vocht, van bijvoorbeeld de spinazie.
Hi! Hoelang zou je dit kunnen bewaren?
1 a 2 dagen in de koelkast
Was lekker, heb pesto door de spinazie gedaan. Wel n beetje weinig voor vier personen! Met twee alles opgegeten
Hoe groot is “de schaal” die hier genoemd is?
Om en nabij 25cm doorsnee