Luie Spinazie Zalm Frittata (koolhydraatarm!)

Deel met vrienden en familie

Trek in een heerlijke koolhydraatarme spinazie zalm frittata die ook nog eens goed vult? Dan zit je met dit recept voor een Luie Spinazie Zalm Frittata helemaal goed. Binnen 10 minuten ben je klaar en daarna neemt de oven het werk van je over.
koolhydraatarme Spinazie Zalm Frittata

Van pasta naar koolhydraatarme Spinazie Zalm Frittata

Luie Zalm Spinazie Pasta was één van de eerste succesrecepten op Flying Foodie. Tijdenlang was het het meest bezochte (en daarmee gok ik, gemaakte) recept van Flying Foodie. Zalm en spinazie is een combinatie die veel mensen aanspreekt. En terecht, want het is een heerlijke combinatie. Voor deze spinazie zalm frittata heb ik met bijna dezelfde ingrediënten een totaal ander gerecht gemaakt. Heerlijk en net zoals de pasta behoorlijk lui, want je hoeft er amper wat voor te doen. De oven doet het meeste werk.

Dit recept past ook nog eens in een glutenvrij, koolhydraatarm en Paleo dieet. Voor een Paleo versie van dit recept dien je wel de room te vervangen door bijvoorbeeld kokosroom.

Variatietips

Met een paar kleine toevoegingen maak je deze koolhydraatarme frittata net even anders en misschien wel nog lekkerder:

  • Variatietip 1: voeg wat fijngesneden chili en/of knoflook toe tijdens het wokken van de spinazie.
  • Variatietip 2: Roer een pakje Boursin door je eieren heen. Je kunt dan ook de room weg laten.
  • Variatietip 3: Vervang de room door yoghurt, voor een gezondere optie.
  • Variatietip 4: Kook wat aardappelblokjes en plaats deze tussen de zalm en de spinazie. Dit maakt het recept niet meer koolhydraatarm, mocht je hier op letten.

Luie Spinazie Zalm Frittata

Trek in een heerlijke koolhydraatarme spinazie zalm frittata die ook nog eens goed vult? Dan zit je met dit recept voor een Luie Spinazie Zalm Frittata helemaal goed.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr verse spinazie
  • 150 gr gerookte zalm mogen ook snippers zijn
  • 125 ml slagroom / sojaroom
  • 7 eieren (medium)
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius.
  • Bak of wok ondertussen de spinazie in batches in een grote pan of wok gaar. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
    300 gr verse spinazie, olijfolie
  • Klop de eieren goed los met de room. Voeg een beetje peper en zout toe. Niet teveel zout, want de zalm is natuurlijk ook al zoutig.
    125 ml slagroom / sojaroom, 7 eieren
  • Verdeel de spinazie en zalm over de schaal en giet er vervolgens het ei-mengsel overheen. Plaats het geheel ongeveer 20 minuten in je voorverwarmde oven.
    150 gr gerookte zalm
Auteur: Mariska
calorieën: 309kcal
Gang: brunch, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Nederlands, Spaans, Westers
Trefwoord: koolhydraatarm, spinazie, zalm

Nutrition

Calorieën: 309kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 20g | Fat: 24g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 9g | Trans Fat: 0.03g | Cholesterol: 331mg | Sodium: 471mg | Potassium: 620mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 7943IU | Vitamin C: 21mg | Calcium: 142mg | Iron: 4mg

Pin deze Spinazie Zalm Frittata!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Koolhydraatarme Spinazie Zalm Frittata pin

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Goed idee! I loooove zalm & spinazie 🙂 🙂

  2. Ans van leijsen says:

    Ga hem maken bedankt

    1. Graag gedaan Ans! Eet smakelijk alvast 🙂

  3. Na 20 minuten was hij binnen nog helemaal week niet gestold

    1. Dat kan altijd gebeuren, niet alle ovens worden even warm ook al stel je ze op dezelfde temperatuur in. Helaas weinig aan te doen. Daarnaast geleid de enorm beter dan de andere, de baktijd is dus vaker een indicatie. Gewoon even terug de oven in is meestal de beste optie.
      Ik zou ook de volgende keer nog eens goed kijken of het echt ei is of ander vocht, van bijvoorbeeld de spinazie.

  4. Hi! Hoelang zou je dit kunnen bewaren?

    1. 1 a 2 dagen in de koelkast

  5. Was lekker, heb pesto door de spinazie gedaan. Wel n beetje weinig voor vier personen! Met twee alles opgegeten

  6. Hoe groot is “de schaal” die hier genoemd is?

    1. Mariska Author says:

      Om en nabij 25cm doorsnee

  7. is er een gezonere alternatief voor de room?

    1. Mariska Author says:

      Afhankelijk van wat je belangrijk vindt zou je kunnen kijken naar soja, haver of kookroom

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close