Luie Spinazie Zalm Frittata

recept Spinazie Zalm frittata
Trek in een heerlijke koolhydraatarme spinazie zalm frittata die ook nog eens goed vult? Dan zit je met dit recept voor een Luie Spinazie Zalm Frittata helemaal goed.

Luie Zalm Spinazie Pasta is één van de meest bezochte (en daarmee gok ik, gemaakte) recepten van Flying Foodie. Zalm en spinazie is schijnbaar een combinatie die veel mensen aanspreekt. En terecht, want het is een heerlijke combinatie. Voor deze Spinazie Zalm Frittata heb ik met bijna dezelfde ingrediënten een totaal ander gerecht gemaakt. Heerlijk en net zoals de pasta behoorlijk lui, want je hoeft er amper wat voor te doen.

Dit recept past ook nog eens in een glutenvrij, koolhydraatarm en Paleo dieet. Voor een Paleo versie van dit recept dien je wel de room te vervangen door bijvoorbeeld kokosroom.

Benodigdheden Luie Spinazie Zalm Frittata

voor 2 a 4 personen, afhankelijk of je er een bijgerecht bij serveert
300 gr verse spinazie
150 gr gerookte zalm
125 ml slagroom/soja room
7 medium grote eieren
olie, zout & peper

Deze hoeveelheden zijn geschikt voor een hoofdgerecht voor twee personen. Als bijgerecht heb je genoeg voor vier personen.

Bereiding Luie Spinazie Zalm Frittata

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius. Bak of wok ondertussen de spinazie in batches in een grote pan of wok gaar. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  2. Klop de eieren goed los met de room. Voeg een beetje peper en zout toe. Niet teveel zout, want de zalm is natuurlijk ook al zoutig.
  3. Vet een keramische vorm in met wat olie. Ik gebruik hier graag mijn quiche-vorm voor, maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm gebruiken, zolang hij maar lek-proof is.
  4. Verdeel de spinazie en zalm over de schaal en giet er vervolgens het ei-mengsel overheen. Plaats het geheel ongeveer 20 minuten in je voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Variatie tip 1: voeg wat fijngesneden chili en/of knoflook toe tijdens het wokken van de spinazie.
Variatie tip 2: Roer een pakje Boursin door je eieren heen. Je kunt dan ook de room weg laten.
Variatie tip 3: Vervang de room met yoghurt, voor een gezondere optie.
Variatie tip 4: Kook wat aardappelblokjes en plaats deze tussen de zalm en de spinazie.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *