Luie Tomatensoep (klaar in 15 minuten!)

Deel met vrienden en familie

Luie tomaten soep snel recept

Tomatensoep! Ik ben er gek op en je kan er alle kanten mee op. Deze variatie is lekker lui, super snel klaar en je hoeft niets te snijden. Heerlijk voor die dagen dat je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan.

De foto is misschien een klein beetje misleidend, want er zitten in dit gerecht stiekem helemaal geen verse tomaten. Dit zul je er echter helemaal niet vanaf proeven, zeker niet in de periodes dat de tomaten niet in seizoen zijn. Wil je wel aan de gang met verse tomaten, dan kan ik je mijn recept voor gegrilde tomatensoep zeker aanraden!

In dit recept maak ik gebruik van gedroogde oregano, maar je kan ook gerust kiezen voor tijm of provinciaalse kruiden.

Benodigdheden Luie Tomatensoep

1 knoflook teen gepeld en geperst
1 eetlepel gedroogde oregano
500 ml gezeefde tomaten
500 ml bouillon
Olijfolie, zout & peper

Bereiding Luie Tomatensoep

  1. Fruit op middel hoog vuur de knoflook met de gedroogde oregano in een flinke scheut olijfolie. Doe dit tot de geuren van zowel de knoflook als de oregano goed vrijkomen. Het is de bedoeling dat je het allemaal een beetje laat zweten, zeker niet bakken. De knoflook mag niet bruin worden.
  2. Voeg nu de tomaten en bouillon toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat het minimaal 10 minuten pruttelen.
  3. Nu hoef je het alleen nog maar even op smaak te brengen met wat zout en peper!

Super simpel toch? Heerlijk met wat croutons of kaas crostini’s.

Opzoek naar andere luie recepten? Probeer dan eens de luie zalm spinazie pasta of de luie uiensoep!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close