Snelle Tomatensoep

Deel met vrienden en familie

Zin in een lekkere én snelle tomatensoep? Met dit soep recept zet je binnen 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Deze goedkope tomatensoep is perfect voor drukke dagen en ideaal als lichte lunch of makkelijke avondmaaltijd. Met simpele ingrediënten en weinig voorbereiding maak je een smaakvolle makkelijke maaltijd waar iedereen van geniet. Een snel recept dat je keer op keer wilt maken!

Super Snelle Tomatensoep

De foto is misschien een klein beetje misleidend, want er zitten in dit gerecht stiekem helemaal geen verse tomaten. Dit zul je er echter helemaal niet vanaf proeven, zeker niet in de periodes dat de tomaten niet in seizoen zijn. Wil je wel aan de gang met verse tomaten, dan kan ik je mijn recept voor gegrilde tomatensoep zeker aanraden!

Opzoek naar andere snelle  recepten? Probeer dan eens de luie zalm spinazie pasta of de luie uiensoep!

Ingrediënten uit de voorraadkast

Voor deze super snelle tomatensoep gebruiken we alleen maar ingrediënten uit de voorraadkast. Grote kans dat je ze nu al in huis hebt. Dit maakt dat je de soep het hele jaar door makkelijk kan maken en het ook nog eens budgetvriendelijk is. In dit recept maak ik gebruik van gedroogde oregano, maar je kan ook gerust kiezen voor tijm of Italiaanse kruiden.

Snelle Tomatensoep

Snelle Tomatensoep! Ik ben er gek op en je kan er alle kanten mee op. Deze variatie is lekker lui, super snel klaar en je hoeft niets te snijden. Heerlijk voor die dagen dat je geen tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook gepeld en geperst
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 500 ml bouillon
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Fruit op middel hoog vuur de knoflook met de gedroogde oregano in een flinke scheut olijfolie. Doe dit tot de geuren van zowel de knoflook als de oregano goed vrijkomen. Het is de bedoeling dat je het allemaal een beetje laat zweten, zeker niet bakken. De knoflook mag niet bruin worden.
    1 teen knoflook, 1 eetlepel gedroogde oregano, olijfolie
  • Voeg nu de tomaten en bouillon toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat het minimaal 10 minuten pruttelen.
    500 ml gezeefde tomaten, 500 ml bouillon
  • Nu hoef je het alleen nog maar even op smaak te brengen met wat zout en peper!
    zout, peper

Notities

Super simpel toch? Heerlijk met wat croutons of kaas crostini's.
Auteur: Mariska
calorieën: 31kcal

Nutrition

Calorieën: 31kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 2g | Fat: 0.4g | Saturated Fat: 0.2g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Sodium: 653mg | Potassium: 308mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 148IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 47mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Super Snelle tomatensoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Super snelle tomatensoep zonder verse tomaten

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close