Luie Uiensoep

Deel met vrienden en familie

Een goede Franse uiensoep is heerlijk, zo rijk aan smaak en super geurig. Echter moet je voor het maken van deze soep wel flink wat tijd en geduld hebben. Niet iedereen heeft hier de tijd voor, soms je wil je gewoon even snel een lekkere kom uiensoep. Gelukkig is er ook een manier om een snelle uiensoep te maken.

Soep vind ik heerlijk voor die maanden dat het net iets kouder is dan je zou willen. Als iets wat koud en hongerig uit je werk komt en snel iets warms wil eten, maar niet perse iets vettigs. Uien zijn ook nog eens super goedkoop dus recept past ook makkelijk in de budgetreeks. Lekker eten hoeft echt niet altijd duurt te zijn.

Voor deze soep kun je alle soorten bouillon gebruiken. Zelf kies ik meestal voor runderbouillon. Dit geeft de soep een heerlijke diepe smaak. Wil eens wat anders? Ga dan eens voor een paddenstoelenbouillon. Mocht je nog uiensoep overhouden dan kan je deze makkelijk invriezen.

Snelle uiensoep

Voor de luie en dus super snelle uiensoep hoef je niet veel meer te doen dan je uien te fruiten en laten komen met bouillon en kruiden. Minuut of 20 wachten en klaar is je snelle uiensoep alweer! Heerlijk met een gegratineerd stukje stokbrood. Deze maak je heel simpel door plakken stokbrood te bestrooien met geraspte kaas en 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden te plaatsen. Mocht je trouwens meer tijd hebben, dan kan vind je hier het recept voor Echte Franse uiensoep

Eet smakelijk!

Luie Uiensoep

Een goede Franse uiensoep is heerlijk, zo rijk aan smaak en super geurig. Echter moet je voor het maken van deze soep wel flink wat tijd en geduld hebben. Niet iedereen heeft hier de tijd voor, soms je wil je gewoon even snel een lekkere kom uiensoep. Gelukkig is er ook een manier om een snelle uiensoep te maken.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram uien
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 liter bouillon
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd je uien in ringen en bak ze op midden hoog vuur glazig met een flinke scheut olijfolie.
    500 gram uien
  • Zodra de uien goed gefruit zijn, voeg je de tijm en een snufje zout toe en bak je die even een minuutje mee. Je keuken begint zich nu al te vullen met heerlijke geuren. Hmmmm!
    1 eetlepel gedroogde tijm, 1 liter bouillon, olijfolie, zout
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuutjes koken, met de deksel op de pan! Breng op smaak met een snufje peper.
    peper
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Europees, Westers
Trefwoord: lui, snel, Soep, uien

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Haha wat een leuke naam ^^ Altijd lekker een kopje soep 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close