Luie Zalm Spinazie Pasta

Snelle Zalm Spinazie Pasta
Luie Zalm Spinazie Pasta. Na een lange zware dag op het werk, wil ik gewoon een smaakvolle maaltijd zonder dat ik hier al teveel voor hoef te doen en die ook nog eens snel klaar is!
Mijn luie zalm spinazie was het populairste recept op mijn vorige blog. Op Flying Foodie breng ik jullie mijn verbeterde recept van deze heerlijke pasta met zalm, spinazie en Boursin!

Dit recept blijft een favoriet. Het bevat veel groente en vis. En ik durf te beweren dat je het sneller klaar kan maken, dan een pizza bezorgd wordt. Elke soort pasta kan gebruikt worden voor dit gerecht. Ik gebruik zelf op het moment graag de verse pasta van Albert Heijn. Niet alleen omdat ik deze pasta lekker vind, maar ook omdat hij lekker snel gaar kookt.

Benodigdheden Luie Zalm Spinazie Pasta

voor 2 ruime porties
400gr verse spinazie
250gr gerookte zalmsnippers
80gr Boursin (of andere kruidenkaas)
1/4 citroenschil gerapst
(Verse) pasta
Zout en peper
Olijfolie

Bereiding

1. Zet een pan op met ruim water en een zout voor de pasta. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe.
2. Verwarm in een wok of grote pan een klein beetje olijfolie. Wok hierin je spinazie met een paar handen tegelijkertijd tot het geslonken is. Er komt vocht van de spinazie af, maar giet dit niet af. Het vocht zal zich dadelijk met de Boursin vermengen tot een saus.
3. Verdeel de Boursin in stukken en roer deze door je spinazie heen. Goed roeren tot de Boursin gesmolten is.
4. Voeg nu ook de zalm snippers bij het geheel , roer het goed door en haal de pan van het vuur. Als je het te lang op het vuur laat staan wordt de zalm te gaar en taai.
5. Giet je pasta af zodra deze gaar is en spoel na met een beetje koud water tegen het plakken.
6. Roer de pasta door de spinazie en breng het tenslotte op smaak met een beetje peper en geraspte citroenschil. Door de zalm zal zout niet nodig zijn.

En klaar is je luie zalm spinazie pasta. Lekker snel en weinig werk, maar aan de smaak zal je het absoluut niet merken. Glaasje prosecco erbij en ik voel me weer helemaal een prinsesje.

Eventueel kun je het nog afmaken, door er wat Parmezaanse kaas over te raspen.  Wel meteen opeten, want je wilt niet dat het koud wordt 🙂

Join the Conversation

  1. Kimberley says:

    Lijkt me heel erg lekker!
    Ik ben sowieso dol op vis,
    dus tegen zalm zeg ik geen nee 😉
    En pasta met vis is gewoon dubbelop genieten!

  2. pinkit1988 says:

    Ook al is dit een “luie” versie zoals je zelf zeg het is wel erg lekker x

  3. Nou een pizza doet er hier precies 45 minuten over, dus dat gaat zeker wel lukken. Het is dat ik niet van zalm en spinazie houd, anders had ik het zeker eens geprobeerd!

    1. Zonder spinazie en zalm blijft er inderdaad weinig van dit recept over 🙂

  4. Spinazie en zalm is altijd een fijne combinatie. Klinkt erg lekker dit! En fijn dat het zo snel klaar is, ik heb ook wel eens geen zin om te koken na een lange werkdag!

  5. Dit ziet er super lekker en makkelijk uit! Eet alleen geen zalm omdat ik vegetariër ben, misschien daar ik daar nog een alternatief voor kan vinden. Of zonder kan ook natuurlijk!

    1. Zonder kan zeker! Je zou ook de spinazie en zalm totaal kunnen vervangen door tuin erwtjes. Dat smaakt ook echt heerlijke met boursin.

  6. Oh jummie heerlijk! Spinazie, zalm en pasta is altijd een goede combo 🙂

  7. Hmmm ziet er heerlijk uit. Toevallig deze avond ook pasta met zalm gegeten, maar dan net iets anders. Blijf heerlijk <3

    1. Ja zalm en pasta is echt een succes combinatie.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close