Luie Zalm Spinazie Pasta

Deel met vrienden en familie

Luie Zalm Spinazie Pasta is tegelijk super simpel en super smaakvol. Na een lange zware dag op het werk, wil ik gewoon een smaakvolle maaltijd zonder dat ik hier al teveel voor hoef te doen en die ook nog eens snel klaar is!

Luie Zalm Spinazie Pasta

Mijn luie zalm spinazie was het populairste recept op mijn vorige blog. Op Flying Foodie breng ik jullie mijn verbeterde recept van deze heerlijke pasta met zalm, spinazie en Boursin! Dit recept blijft een favoriet. Het bevat veel groente en vis. En ik durf te beweren dat je het sneller klaar kan maken, dan een pizza bezorgd wordt. Elke soort pasta kan gebruikt worden voor dit gerecht. Ik gebruik zelf op het moment graag de verse pasta van Albert Heijn. Niet alleen omdat ik deze pasta lekker vind, maar ook omdat hij lekker snel gaar kookt.

Mocht je opzoek zijn naar een recept met minder koolhydraten, dan raad ik je deze frittata aan. Zelfde smaken als deze pasta, maar dan in frittata vorm!

Pasta met zalm en spinazie
Pasta met spinazie zalm en kruidenkaas

Hoe maak deze luie pasta?

Eigenlijk is het maken van deze pasta te simpel voor woorden. Je hoeft alleen pasta te koken (uiteraard) en ondertussen wat spinazie te wokken en vervolgens de zalm en kruidenkaas er in te laten verwarmen. Ben je extra lui, of heb je geen extra pan, dan zou je ook na het koken van de pasta direct de spinazie, Boursin en zalm in de pan bij je hete pasta kunnen gooien en na het roeren nog even de deksel op de pan te zetten. Heb je wel een kleine kans dat je pasta een tikje te gaar wordt.

Meer simpele recepten:

Heb jij vaker haast, geen zin om lang te koken of gewoon geen tijd? Probeer dan ook eens een van deze recepten:

Luie Zalm Spinazie Pasta

Luie Zalm Spinazie Pasta. Na een lange zware dag op het werk, wil ik gewoon een smaakvolle maaltijd zonder dat ik hier al teveel voor hoef te doen en die ook nog eens snel klaar is!
Porties 2 ruime porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr verse spinazie
  • 250 gr gerookte zalmsnippers
  • 80 gr Boursin (of andere kruidenkaas)
  • 0.25 citroen  (schil geraspt)
  • 2 porties pasta
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Zet een pan op met ruim water en een zout voor de pasta. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe.
    zout, 2 porties pasta
  • Verwarm in een wok of grote pan een klein beetje olijfolie. Wok hierin je spinazie met een paar handen tegelijkertijd tot het geslonken is. Er komt vocht van de spinazie af, maar giet dit niet af. Het vocht zal zich dadelijk met de Boursin vermengen tot een saus.
    400 gr verse spinazie, olijfolie
  • Verdeel de Boursin in stukken en roer deze door je spinazie heen. Goed roeren tot de Boursin gesmolten is.
    80 gr Boursin
  • Voeg nu ook de zalmsnippers toe, roer het goed door en haal de pan van het vuur. Als je het te lang op het vuur laat staan, wordt de zalm te gaar en taai.
    250 gr gerookte zalmsnippers
  • Giet je pasta af zodra deze gaar is en spoel na met een beetje koud water tegen het plakken.
  • Roer de pasta door de spinazie en breng het tenslotte op smaak met een beetje peper en geraspte citroenschil. Door de zalm zal zout niet nodig zijn.
    0.25 citroen , peper
Auteur: Mariska
calorieën: 569kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: boursin, makkelijk, pasta, simpel, snel, spinazie, zalm

Nutrition

Calorieën: 569kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 39g | Fat: 24g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 1390mg | Potassium: 1478mg | Fiber: 7g | Sugar: 4g | Vitamin A: 19279IU | Vitamin C: 63mg | Calcium: 255mg | Iron: 7mg

Pin deze Luie Zalm Spinazie Pasta!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Zalm Spinazie Pasta met boursin op rustiek bord

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kimberley says:

    Lijkt me heel erg lekker!
    Ik ben sowieso dol op vis,
    dus tegen zalm zeg ik geen nee 😉
    En pasta met vis is gewoon dubbelop genieten!

  2. pinkit1988 says:

    Ook al is dit een “luie” versie zoals je zelf zeg het is wel erg lekker x

  3. Nou een pizza doet er hier precies 45 minuten over, dus dat gaat zeker wel lukken. Het is dat ik niet van zalm en spinazie houd, anders had ik het zeker eens geprobeerd!

    1. Zonder spinazie en zalm blijft er inderdaad weinig van dit recept over 🙂

  4. Spinazie en zalm is altijd een fijne combinatie. Klinkt erg lekker dit! En fijn dat het zo snel klaar is, ik heb ook wel eens geen zin om te koken na een lange werkdag!

  5. Dit ziet er super lekker en makkelijk uit! Eet alleen geen zalm omdat ik vegetariër ben, misschien daar ik daar nog een alternatief voor kan vinden. Of zonder kan ook natuurlijk!

    1. Zonder kan zeker! Je zou ook de spinazie en zalm totaal kunnen vervangen door tuin erwtjes. Dat smaakt ook echt heerlijke met boursin.

  6. Oh jummie heerlijk! Spinazie, zalm en pasta is altijd een goede combo 🙂

  7. Hmmm ziet er heerlijk uit. Toevallig deze avond ook pasta met zalm gegeten, maar dan net iets anders. Blijf heerlijk <3

    1. Ja zalm en pasta is echt een succes combinatie.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close