Luxe kaasstengels met gruyère, bacon en mosterd. Simpel te maken, maar ontzettend smaakvol. En naast deze heerlijke combinatie hebben we nog minimaal drie variaties voor je. Verras je gasten en misschien zelfs jezelf met dit overheerlijke borrelhapje!
Deze luxe kaasstengels zijn een heerlijke snack of een luxe aanvulling op een soep. Ze lijken mij bijvoorbeeld heel erg lekker bij een eenvoudige kippensoep, gegrilde paprikasoep of tomatensoep. Maar ook op een borrelplank met een lekker glaasje wijn laat je ze niet liggen natuurlijk.
Luxe kaasstengels met gruyère, bacon en mosterd
1 rol vers bladerdeeg
80 gram gruyère kaas
0.5 pakje ontbijtspek of bacon
grove mosterd
ei
Overige benodigdheden: oven, bakplaat, bakpapier en een kwastje
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Rol je bladerdeeg uit en zorg dat de lange kant naar je toe ligt.
- Smeer de rechter helft van het bladerdeeg in met een laag grove mosterd. Besprenkel dit vervolgens met geraspte gruyère en beleg tenslotte met bacon, vergeet niet goed de koekjes ook te beleggen.
- Vouw de linker helft van het bladerdeeg (die nog leeg is) over de rechter helft en duw goed aan. Eventueel kun je het extra aanduwen met een deegroller.
- Snijd het deeg in zes dikke of 12 dunnere repen (van links naar rechts). Zelf vind ik een pizza roller hier makkelijk werken.
- Pak een reep op, draai een paar keer en plaats op de bakplaat.
- Klop een ei los en kwast hier je luxe kaasstengels mee in. Bak mooi goudbruin in de oven, ongeveer 15 tot 20 minuten.
Variatietips
Je kunt met de vulling echt alle kanten op, maar wat dacht je van:
- Olijventapenade en oude kaas
- Chorizo en belegen kaas
- Parmezaanse kaas en pesto