Luxe zalm vissticks met mosterd-mayonaise

Deel met vrienden en familie

Luxe zalm vissticks
Luxe zalm vissticks met een knapperig korstje van Parmezaan, met lekkere grove mosterd-mayo. Geïnspireerd op een recept van Slowfoody.

Deze maand deed ik weer mee met de Foodblog Swap. Dat ik deze keer een recept mag maken van Slowfoody vind ik extra leuk. Ik heb Hilde al een keer persoonlijk kunnen ontmoeten en had direct een leuke klik met haar. Sindsdien hebben we regelmatig digitaal contact.

Op Slowfoody vind je een hele hoop lekkere recepten, maar waar je vooral voor moet gaan kijken zijn de slowcooker en air fryer recepten!

Laatst hadden we het dus over vissticks, waar Hilde een heerlijk recept van online heeft staan. Dat is echt mijn ‘guilty pleasure’ en ik koop ze meestal kant-en-klaar. Ik werd er terecht op gewezen dat ze veel lekkerder zijn als je ze zelf maakt. Voor de Foodblog Swap besloot ik dan ook te gaan voor een luxe versie, geïnspireerd op haar vissticks.

Ingrediënten zalm vissticks

Voor 2 à 3 personen

300 – 350 gr zalm
1 ei
35 gr paneermeel
30 gr Parmezaanse kaas
2 eetlepels bloem

zout & peper

1,5 eetlepel mayonaise
1 à 2 eetlepels grove mosterd

Overige benodigdheden: zonnebloemolie om in te bakken of bakpapier voor in de oven.

Bereiding zalm vissticks

  1. Dep de zalm droog met wat keukenpapier en snijd de zalm in de vorm van vissticks. Ik haal ongeveer 8 vissticks uit een stuk van 350 gram zalm. Probeer ze in zo gelijk mogelijke stukken te snijden, zodat ze even lang nodig hebben om gaar te worden.
  2. Zet drie kommen of diepe borden klaar. Schep in de eerste de bloem, klop in de tweede het ei los met wat zout en peper. In de derde kom tenslotte raspen we de kaas en mengen we deze met het paneermeel.
  3. Haal elk stukje zalm eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermengsel.
  4. Bak de zalm vissticks in een laagje zonnebloemolie op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en knapperig. Ongeveer 1,5 à 2 minuten per kant. Of bak ze in de oven: 15 minuten op 200 graden.
  5. Meng de mosterd met de mayo en geniet van je heerlijke luxe zalm vissticks!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close