Mac ‘n Cheese uit de Instant Pot

Deel met vrienden en familie

Mac ‘n Cheese uit de Instant Pot. Natuurlijk kun je mac ‘n cheese ook heel makkelijk met een pan op het fornuis maken, maar ik ga graag de uitdaging aan met mijn Instant Pot. Door het gesloten systeem heb je er geen omkijken naar. Dus bijvoorbeeld niet eindeloos kijken naar je pan, tot het water kookt.

mac n cheese uit de instant pot

Geen idee wat een Instant Pot is? Lees dan dit artikel eens, en kijk bijvoorbeeld naar onze heerlijke Instant Pot recepten. Wel al bekend met de pot, maar nog geen in huis? Hier bestel je hem gemakkelijk. Geen Instant Pot, maar een Crockpot Express? Geen probleem, die kun je ook prima gebruiken. Het kan alleen zijn dat de knopjes anders heten.

Hoewel dit onze eerste mac ‘n cheese recept is voor de Instant Pot hebben we wel andere recepten online staan voor een ‘standaard’ bereiding. Probeer ook eens onze:

Pompoen Mac ’n Cheese
Koolhydraatarme Mac ’n Cheese

Welke pasta gebruik je voor Mac ‘n Cheese uit de Instant Pot?

Hoewel ‘mac’ natuurlijk voor macaroni staat, ben je echt niet beperkt tot die vorm. Om eerlijk te zijn is het niet eens mijn favoriete vorm. Je kunt alle vormen gebruiken, maar mijn voorkeur gaat uit naar middelgrote schelpjes. Daar gaat de saus lekker in zitten. Op de foto van dit recept zie je extra grote schelpjes. Die heb ik standaard in huis, en de middelgrote waren uitverkocht. Toch vond ik deze maat voor de Instant Pot iets minder geschikt. Ze zijn te groot en steken daardoor te veel uit.

Mac N cheese met bieslook

Ingrediënten Mac ‘n Cheese uit de Instant Pot

200 gr (gedroogde) pasta
250 ml koud water
1 eetlepel boter
half blokje bouillon
1 teentje knoflook

100 ml melk
100 gr kaas (ik ga voor 80 gr Cheddar en 20 gr Parmezaanse kaas)

optioneel: theelepel maïzena

lekker erbij: bieslook, peterselie, zwarte peper en/of chili flakes

Bereiding

  1. Open de Instant Pot en vul deze met de pasta, een eetlepel boter en het koude water. Pers hier een teentje knoflook bij en verkruimel het halve blokje bouillon. Roer goed door.
  2. Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Druk op MANUAL of PRESSURE COOK knop en set de timer op 4 minuten. Rasp ondertussen de kaas.
  3. Zodra de timer afgaat druk je op CANCEL en zetten we meteen het ventiel open. Hiermee halen we handmatig de druk eraf, ook wel ‘quick release’ genoemd. Voor pasta is dit zeker nodig, anders gaart de pasta te ver door. Pas op dat je handen niet in aanraking komen met de (super hete) stoom.
  4. Roer even goed door, zodat eventueel overgebleven vocht door de pasta wordt opgenomen. Roer de kaas en melk er doorheen. Goed doorroeren. Is je saus toch wat aan de dunne kant, dan kun je de SAUTE optie gebruiken en het al roerend nog even doorwarmen. Een theelepel maïzena helpt ook bij het indikken van de saus.
  5. Voor extra smaak, besprenkel met bieslook, peterselie, zwarte peper en/of chili flakes

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close