Magere selderijsalade zonder mayonaise

Deel met vrienden en familie

Magere Selderijsalade is een heerlijke, goed vullende maaltijd of broodsalade. Selderijsalade in de winkels zit echter vaak vol met mayonaise en dat is natuurlijk niet meer zo gezond! Ik heb voor jullie een recept voor een magere selderijsalade zonder mayonaise!

Knolselderij is een van de lelijkste groentes die je in het supermarktschap kunt tegenkomen. Laat je echter niet misleiden door zijn lelijke uiterlijk, hij is niet alleen gezond, maar ook nog eens super lekker.

Geen idee wat je met de andere helft moet doen? Wat dacht je van heerlijke knolselderij frietjes of een gezonde knolselderij soep. Deze salade past in een koolhydraatarm, vegetarisch en glutenvrij dieet.

Magere Selderijsalade

Magere Selderijsalade is een heerlijke, goed vullende maaltijd of broodsalade. Selderijsalade in de winkels zit echter vaak vol met mayonaise en dat is natuurlijk niet meer zo gezond! Ik heb voor jullie een recept voor een magere selderijsalade zonder mayonaise!
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr knolselderij ongeveer een halve knol
  • 1 appel
  • 50 g rozijnen
  • 1 eetlepel citroen sap + rasp schil van kwart citroen
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 45 gr hazelnoten of andere noten, zoals pecan’s
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de knolselderij en verwijder alle rare plekjes. Aan de onderkant van de knol kunnen dit er nog wel flink wat zijn. Was de appel, je kunt de schil laten zitten, maar er ook voor kiezen de appel te schillen. Wat jij het lekkerste vindt 🙂
    400 gr knolselderij, 1 appel
  • Rasp zowel de knolselderij als de appel. Zelf vind ik dit het makkelijkste gaan met de rasp van mijn keukenmachine, maar je kunt ook een normale rasp gebruiken of een mandoline (kijk uit voor je vingers!).
  • Meng in een grote kom de knolselderij en appel reepjes met de rozijnen, citroensap en rasp, yoghurt en hazelnoten. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
    50 g rozijnen, 1 eetlepel citroen sap, 4 eetlepels yoghurt, 45 gr hazelnoten, zout, peper
  • Serveer als gezonde maaltijd of als een gezond alternatief voor broodbeleg!

Notities

Goed afgedekt blijft de selderijsalade 3 à 4 dagen houdbaar.
Auteur: Mariska
calorieën: 246kcal
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Europees, Nederlands
Trefwoord: salade

Nutrition

Calorieën: 246kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 6g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 159mg | Potassium: 773mg | Fiber: 6g | Sugar: 11g | Vitamin A: 38IU | Vitamin C: 16mg | Calcium: 137mg | Iron: 2mg

Ingrediënten Magere selderijsalade

maaltijdsalade voor twee
400 g knolselderij (ongeveer een halve knol)
1 appel
50 g rozijnen
1 eetlepel citroen sap + rasp schil van kwart citroen
4 eetlepels yoghurt
45 g hazelnoten (of andere noten, zoals pecan’s)
zout & peper

Bereiding Magere selderijsalade

  1. Schil de knolselderij en verwijder alle rare plekjes. Aan de onderkant van de knol kunnen dit er nog wel flink wat zijn. Was de appel, je kunt de schil laten zitten, maar er ook voor kiezen de appel te schillen. Wat jij het lekkerste vindt 🙂
  2. Rasp zowel de knolselderij als de appel. Zelf vind ik dit het makkelijkste gaan met de rasp van mijn keukenmachine, maar je kunt ook een normale rasp gebruiken of een mandoline (kijk uit voor je vingers!).
  3. Meng in een grote kom de knolselderij en appel reepjes met de rozijnen, citroensap en rasp, yoghurt en hazelnoten. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Serveer als gezonde maaltijd of als een gezond alternatief voor broodbeleg!

Goed afgedekt blijft de selderijsalade 3 à 4 dagen houdbaar.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close