Magische Vanille Cake met 3 lagen

Deel met vrienden en familie

Een Magische Vanille Cake. Niet alleen super lekker, maar ook nog eens makkelijk te maken. Met slechts één beslag creëer je een cake met drie lagen. Ik sta er zelf iedere keer weer versteld van!

Magische Vanille Cake met 3 lagen

De beschrijving van de bereiding lijkt misschien wat lang, maar geloof me, deze cake is heel eenvoudig te maken. Na het bakken zul je zien dat uit het beslag drie lagen zijn ontstaan: een zeer luchtige cake laag bovenop, daaronder een laag romige custard,  gevolgd door een stevigere bodem laag.

Zelf gebruik ik voor deze taart een dichte ronde vorm van ongeveer 22 cm. Het beslag van de magische vanille taart is namelijk erg vloeibaar; bij een gewone springvorm bestaat dus een grote kans dat er van alles uit loopt. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je vorm!

1 beslag, maar 3 lagen?

Ja je hoeft echt maar één beslag te maken voor deze taart en toch zal je zien dat er drie lagen ontstaan. Die zie je nog niet bij het bakken, maar als je de taart aansnijdt zal je de lagen zien; een mooie verrassing!

Eet smakelijk!

Magische Vanille Cake met 3 lagen

Een Magische Vanille Cake. Niet alleen super lekker, maar ook nog eens makkelijk te maken. Met slechts één beslag creëer je een cake met drie lagen. Ik sta er zelf iedere keer weer versteld van!
Porties 12 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur

Kookgerei

  • Bakpapier
  • Bakblik (ik gebruik een ronde van 22 cm)

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 2 vanille stokjes
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 eetlepel water
  • 150 gr suiker
  • 110 gr bloem
  • 1 snuf zout
  • 240 gr ongezouten boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Snijd de vanille stokjes over de lengte door en schraap deze leeg. Doe de zaadjes in een pannetje met de melk. Breng dit zachtjes aan de kook en haal vervolgens van het vuur om het te laten afkoelen.
    500 ml melk, 2 vanille stokjes
  • Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf, totdat er zachte pieken worden gevormd en je de schaal op zijn kop kan houden, zonder dat er wat uitvalt. Let erop dat er absoluut geen ei-geel in je kom terecht komt en zorg dat je kom droog en vetvrij is, voordat je het ei-wit erin doet, anders wordt het niet stijf!
    4 middelgrote eieren
  • Klop de dooiers met de suiker en een flinke eetlepel water los. Blijf hiermee doorgaan, tot het ei-geel mengsel wittig begint te worden. Helemaal wit wordt het niet, maar meer crème kleurig.
    1 eetlepel water, 150 gr suiker
  • Smelt de boter in een pannetje en klop dit door je ei-geel mengsel heen.
    240 gr ongezouten boter
  • Vervolgens roer je de bloem en het snufje zout er doorheen en daarna beetje bij beetje de melk. Je zult zien dat je nu best een nat papje hebt. Dit geeft niet, dat hoort zo. Het gaat namelijk nog raarder worden in de volgende stap.
    110 gr bloem, 1 snuf zout
  • Schep het opgeklopte eiwitschuim er nu bij en meng dit er met de garde doorheen. Echt mengen, niet kloppen! Als je nu naar je beslag kijkt zie je waarschijnlijk iets heel raars met allemaal klontjes. Dit is precies de bedoeling!
  • Bekleed de bodem van je bakblik met een stukje bakpapier en giet het beslag er voorzichtig in. Hij mag helemaal tot de rand vol, hij zal namelijk amper uitzetten.
  • Plaats de taart voor 45 a 50 minuten midden in de oven. Als je hem eruit haalt zal de cake mooi goud bruin zijn aan de bovenkant, maar nog wel wiebelen als je hem beweegt.
  • De taart moet nu nog minimaal 2 uur de koelkast in om verder op te stijven.
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, taart
Keuken: Engels
Trefwoord: taart, vanille

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ohh, heerlijk!

    1. Mariska Author says:

      Dankje 🙂 Gaaf die lagen hè?

      1. Gisteren de taart gemaakt. Het zijn veel handelingen, maar uiteindelijk is het vrij gemakkelijk om de taart te maken. Bij mij is hij een beetje ingezakt, maar de lagen zie je mooi en hij is erg lekker!

        1. Mariska Author says:

          Wat leuk om te horen dat je de taart hebt gemaakt 😊

  2. Dit ziet er za-lig uit! En dat van niet kunnen wachten tot het publiceren van bepaalde recepten herken ik helemaal haha 🙂

    1. Mariska Author says:

      Sommige dingen zijn te lekker om mee te wachten 😉

  3. Jammie! Deze komt op mijn lijstje voor mijn verjaardag! Bedankt!

    1. Mariska Author says:

      Graag gedaan! Gaat hij op je lijstje om zelf te maken of wil je dat iemand hem voor je bakt ?

      1. Ik heb de taart inmiddels zelf gebakken, met succes! Ik heb je ook even genoemd op mijn blog http://www.30erscrisis.nl/wie-jarig-is-bakt-taart/

        1. Mariska Author says:

          Ik zag hem voorbij komen! Ziet er goed uit, krijg meteen weer zin om er zelf een te maken.

  4. Ziet er heerlijk uit Maris! Ik ga gauw Sander even aan het werk zetten 🙂

    1. Mariska Author says:

      Hè dat klinkt handig zo’n persoonlijke chef 😉 Hopelijk vind hij hem zelf ook heel lekker!

  5. Vanavond heb ik de heerlijke magische vanille cake gemaakt. Ik vond het recept zo leuk dat ik niet kon wachten tot het weekend en idd hij is magisch😇. Bedankt! Ik ga hem absoluut vaker maken!

    Groeten, Carla🌼

    1. Mariska Author says:

      Wat leuk om te horen Carla 👍😊

  6. Ik heb de taart gemaakt, maar de reacties waren niet waar ik op had gehoopt. De boter voerde qua smaak erg de boventoon. Ik heb ongezouten roomboter gebruikt. Kan het ook half om half met kwark of zo?

    1. Mariska Author says:

      Hi Ilonka. Wat vervelend om te horen dat je taart niet was zoals je gehoopt had. Ik heb mijn recept op meerdere mensen uitgetest en heb nooit een klacht gehad dat de cake te boterig zou zijn. En dit heb ik ook niet gehoord van anderen die de taart gemaakt hebben. Ik zou niet zo snel kunnen bedenken waar het aan zou kunnen liggen. De onderste lagen worden wel een beetje custardachtig, misschien dat je dat niet lekker vindt?

      Half om half met kwark is geen oplossing voor deze taart, want dan zal je niet die splitsing krijgen tussen de drie lagen. Het lijkt me dan beter om de volgende keer voor een andere taart te gaan die wat lichter is.

  7. Jacobiene says:

    Beste Mariska, nieuwsgierig naar je taart, heb ik t recept gepind. Ook eben gekeken naar andere recepten van de magic cake. Bij die recepten staat gemiddeld 120 gram boter…Voor jouw recept heb je dubbel zoveel boter nodig. Foutje? of gewoon t beste recept?

    1. Mariska Author says:

      Hi Jacobiene,

      Of mijn recept beter is dan de ander weet ik niet, daar kan ik natuurlijk ook niet over oordelen. Ik weet wel dat mijn taart heel lekker is ;)Ik heb mijn taart meerdere malen op deze manier gebakken en iedereen vond het heerlijk. Een aantal van mijn vrienden heeft de taart ook gebakken met mijn recept en die vonden het ook allemaal lekker en goed geslaagd.
      Er is slecht één persoon, zo als je in comment hier boven kan lezen, waarvan ik gehoord heb dat de taart te boterig werd gevonden.

  8. ik had hem gisteren gemaakt, ik pak hem op bij de rand vast om in de oven te zetten(nooit weer doen) en de rand laat los van de bodem, kan je je voorstellen wat voor een ravage ik had in de keuken en de vloer?
    de vloer was niet zo erg, gelukkig heb ik een hond, nu staat er weer eentje klaar om de oven in te gaan, gewoon bij de bodem vast gehouden en een ander springvorm genomen, ben benieuwd wat het wordt.

    1. Mariska Author says:

      Ohnee Diny! Wat een drama! Hopelijk gebeurd dat niet nog een keer.

  9. Carolina Bouius says:

    Moet de taart eerst afkoelen of set je hem meteen vanuit de oven in de koelkast

    1. Hi Carolina, ik laat hem zelf altijd eerst afkoelen. Vooral omdat ik het niet prettig vind om een hete taart + hete vorm bij de rest van mijn eten in de koelkast te plaatsen.

  10. Maakt het nog uit wat voor melk je gebruikt? Volle/halfvolle/amandelmelk…. ?

    1. Volle melk en half volle melk werken beide prima. Met amandel melk heb ik zelf geen ervaring

  11. En wat voor maat springvorm gebruik jij ?

    1. Mijn vorm is 22cm, maar ik gebruik geen springvorm. De magische mix is gedeelte heel vloeibaar en met mijn soort springvorm zou alles er weer uitlopen.

      1. Bedankt voor je reactie! Ik ga eens kijken of ik nog op tijd een goede vorm kan vinden 😉

  12. Hij was heerlijk en voor herhaling vatbaar!
    Lijkt een beetje op mijn broodtaart qua smaak😀

  13. Monique says:

    Heerlijke cake maak hem zelf al jaren, recept ooit is gekregen van een kennis die in Amerika woont.
    Als je 250ml melk vervang voor room is hij nog lekkerder😇
    Misschien een Leuke toe voeging

  14. Ziet er lekker uit!
    Hoe krijg je de taart uit een dichte vorm? Op de kop houden?
    Groet!

    1. Het Ligt een beetje aan je vorm, maar voorzicht los snijden aan de kanten en dan met een bord er op omdraaien werkt meestal wel het beste.

  15. Caroline says:

    Amai vandaag de taart gemaakt en moet zeggen was heeeeel lekker ook de 3lagen was goed te zien en valde bij iedereen in de smaak ga ik zekers vaker maken.bedankt ga het iedereen aanbevelen.👌👍👍👍👍

    1. Goed om te lezen dat het zo in de smaak gevallen is bij je Caroline 😃

  16. Gisteren de magische taart gemaakt. Ik was eerst wat sceptisch over de mengeling, maar is gewoonweg heerlijk.
    Zeker voor herhaling vatbaar

    1. Hi Rita, wat fijn dat het recept zo goed bevalt. Het is inderdaad een beetje een rare mix voor het in de oven gaat.

  17. RUTTEN FREDDY says:

    ik vind een heerlijk dessert voor bij de koffie of groot bezoek

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close