Maiskolven uit de Instant Pot (snel klaar!)

Maiskolven in de Instant Pot bereiden is de makkelijkste bereiding van mais die ik ken. Slechts 2 minuten op hoge druk en die bleke harde kolven worden omgetoverd in heerlijke sappige, diep gele exemplaren. Of je nou 1 of 9 maiskolven klaar maakt, het gaat allemaal even snel. Ik maak ze in ieder geval nooit meer anders. Ik weet het, dit klinkt een beetje als zo’n ouderwetse TelSell reclame, maar het is gewoon waar!

Maiskolf uit de Instant Pot

Mais in je instant pot opstapelen en gaan! 

Natuurlijk kun je mais ook eenvoudig koken in een pan, maar dan moet je maar net even een pan hebben waar alles in past. En zorgen dat alles goed onder water blijft, anders houd je harde stukjes in je maiskolf en dat is echt niet lekker.
Mais maak je dus super makkelijk klaar in je Instant Pot. Plaats je trivet (dat ronde rekje dat je bij je pot hebt gehad) onderop. Je hoeft je kolven dan alleen kruislings op te stapelen, 250 ml water toe te voegen en de pot te sluiten. Zo simpel is dat. Geen omkijken meer naar.

Maiskolven opstapelen in de Instant Pot

Maak je maiskolven uit de Instant Pot helemaal af

Zodra de pot piept en je de quickrelease hebt gedaan zijn je maiskolven klaar om gegeten te worden. Ze zijn zo al lekker, maar je kunt ze natuurlijk altijd nog een beetje extra pimpen met wat heerlijke smaakmakers. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Boter en zout
  • Limoen en chili
  • Ansjovis boter + peterselie (persoonlijke favoriet!)
  • Parmezaanse kaas + knoflook
  • Masala kruiden
  • Kaneelsuiker, want zoet ik ook lekker met je maiskolven!

Het is ook heel erg lekker om je maiskolven, als deze uit de Instant Pot komen, nog even kort te grillen op je barbecue!

Maiskolven uit de Instant Pot

Maiskolven uit de Instant Pot
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 2 min
Totale tijd 12 min

Apparatuur

  • Instant Pot of andere elektrische hoge druk pan
  • Trivet

Ingrediënten

  • 6 maiskolven (1 tot 9 kolven)
  • 250 ml water
  • 1 suf zout

Instructies

  • Maak je kolven goed schoon. Pluk ook alle haren eraf.
  • Plaats de trivet in je pot en giet er 250 ml water bij.
  • Stapel de de maiskolven kruislinks op en strooi er een snufje zout over.
    Maiskolven opstapelen in de Instant Pot
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 2 minuten.
  • Zodra de timer af gaat, gaan we voor een Quick Release en gooien we voorzichtig het ventiel open.
    Klaar zijn je maiskolven!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Side Dish
Keuken: American, bbq
Trefwoord: Instant Pot, mais

Meer Instant Pot recepten

Net als wij gek op de Instant Pot? Probeer dan ook eens een van onze andere recepten:

 

Pin deze Maiskolven uit de Instant Pot!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Maiskolven uit de instant pot

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close