Arthur’s Kaasfondue met Boursin

Makkelijke Kaasfondue met Boursin
Vandaag een gastblog van Arthur. Hij maakt een kaasfondue die heerlijk eenvoudig is en gewoon niet kan mislukken!

Kaasfondue.. hoe vaak zie je niet dat hij uiteindelijk gaat schiften, of dat je lange draden krijgt, die niet weg te krijgen zijn? Vandaag geef ik een recept waarvan ik zeker weet dat het bij iedereen lukt! Het recept voor Kaasfondue met Boursin gaat al jaren door de familie en vriendengroep heen en iedereen vindt hem heerlijk!

Benodigdheden Arthur’s Kaasfondue met Boursin

1 ui
1 teen knoflook
1 bakje champignons (optioneel)
50 g boter
50 g bloem
500 ml melk
500 g belegen kaas
1 groot pakje Boursin
1 bosje selderij
verse zwarte peper

en natuurlijk een lekker brood om mee te dippen

optioneel: cherry tomaatjes, rode peper, worteltjes, komkommer

Bereiding Arthur’s Kaasfondue met Boursin

1. Snijd de ui en knoflook fijn. Hak de selderij fijn. Rasp de kaas. Snijd de champignons in plakjes. Het meeste werk heb je nu gedaan, dit kun je natuurlijk ook van tevoren al doen.
2. Fruit in een grote pan de ui en knoflook in de boter, totdat de ui glazig is.
3. Bak de champignons mee, totdat deze gaar zijn. Ze zijn gaar wanneer ze helemaal zacht zijn.
4. Voeg de bloem toe en roer goed, vooral over de bodem! Het lijkt nu helemaal niks te worden, maar het komt goed! Bak ongeveer 1 a 2 minuten.
5. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer goed. Heel langzaam zal de bloem weer oplossen in de melk.
6. Breng de melk net aan de kook en voeg langzaam de kaas toe. Wanneer alle kaas is opgelost, voeg je de Boursin toe. Af en toe goed roeren.
7. Wanneer de Boursin is opgelost, voeg je de selderij toe en geef je hem een paar draaien met de pepermolen. Heel even laten doorwarmen en klaar!

Lekker met vers stokbrood en wat cherry tomaatjes. Je kunt ook wat rode chili peper toevoegen na stap 3 als je dat lekker vindt! Houd je niet van champignons zoals Maris? Dan laat je die gewoon weg!

Eet smakelijk 🙂

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *