Arthur’s Kaasfondue met Boursin

Deel met vrienden en familie

Arthur’s Kaasfondue met Boursin is niet alleen de lekkerste kaasfondue die er is, het is ook nog eens de makkelijkste! Kaasfondue, hoe vaak zie je niet dat hij uiteindelijk gaat schiften, of dat je lange draden krijgt, die niet weg te krijgen zijn? Vandaag geef ik een recept waarvan ik zeker weet dat het bij iedereen lukt! Het recept voor Kaasfondue met Boursin gaat al jaren door de familie en vriendengroep heen en iedereen vindt hem heerlijk!

Vandaag een gastblog van Arthur. Hij maakt een kaasfondue die heerlijk eenvoudig is en gewoon niet kan mislukken!

Deze kaasfondue staat zo op tafel en is ook nog eens heel toegankelijk; er zijn maar weinig mensen die hier niet van zullen smullen. Leuk met vrienden, gezellig met z’n tweeën of het hele gezin!  

Arthur's Kaasfondue met Boursin

Arthur's Kaasfondue met Boursin is niet alleen de lekkerste kaasfondue die er is, het is ook nog eens de makkelijkste! Kaasfondue, hoe vaak zie je niet dat hij uiteindelijk gaat schiften, of dat je lange draden krijgt, die niet weg te krijgen zijn? Vandaag geef ik een recept waarvan ik zeker weet dat het bij iedereen lukt! Het recept voor Kaasfondue met Boursin gaat al jaren door de familie en vriendengroep heen en iedereen vindt hem heerlijk!
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje champignons optioneel
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 500 gr belegen kaas
  • 1 groot pakje Boursin 150 gr, liefst Garlic & Herbs
  • 1 bosje selderij
  • zwarte peper
  • brood om mee te dippen, bv stokbrood

Optioneel

  • verse chilipeper
  • cherry tomaatjes
  • wortel
  • komkommer

Instructies

  • Snijd de ui en knoflook fijn. Hak de selderij fijn. Rasp de kaas grof. Snijd de champignons in plakjes. Het meeste werk heb je nu gedaan, dit kun je natuurlijk ook van tevoren al doen.
    1 ui, 1 teen knoflook, 500 gr belegen kaas, 1 bosje selderij
  • Fruit in een grote pan de ui en knoflook in de boter, totdat de ui glazig is.
    50 gr boter
  • Bak de champignons mee, totdat deze gaar zijn. Ze zijn gaar wanneer ze helemaal zacht zijn. Als je van een beetje pit houdt, voeg je nu ook wat fijngesneden chilipeper toe.
    1 bakje champignons, verse chilipeper
  • Voeg de bloem toe en roer goed, vooral over de bodem! Het lijkt nu helemaal niks te worden, maar het komt goed! Bak ongeveer 1 à 2 minuten.
    50 gr bloem
  • Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer goed. Heel langzaam zal de bloem weer oplossen in de melk.
    500 ml melk
  • Breng de melk net aan de kook en voeg langzaam de kaas toe. Wanneer alle kaas is opgelost, voeg je de Boursin toe. Af en toe goed roeren.
    1 groot pakje Boursin
  • Wanneer de Boursin is opgelost, voeg je de selderij toe en geef je hem een paar draaien met de pepermolen. Heel even laten doorwarmen en klaar!
    zwarte peper

Notities

Lekker met vers stokbrood en wat cherrytomaatjes. Houd je niet zo van champignons, zoals Maris? Dan laat je die gewoon weg!
Auteur: Arthur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees, Frans, Nederlands
Trefwoord: boursin, geitenkaas, kaasfondue

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Het ziet er echt heerlijk uit 😀 Ik ben gek op kaasfondue :3

  2. Kiss & Make-up says:

    Ik woon in Zwitserland, het land van de kaasfondue… AND I HATE IT, lol 🙂 Die geur, ik word er echt misselijk van gewoon. Mijn verloofde daarentegen vind het echt geweldig 🙂

    1. Deze kaasfondue ruikt minder sterk dan de Zwitserse, maar ik kan helemaal begrijpen wat je bedoelt hoor 😀

  3. Oooh wat heerlijk zeg, ik ga het recept opslaan.

  4. artisticstateofmind says:

    Dit ziet er zoo lekker uit!

  5. Dit is ŹO lekker

  6. Dionne (@Diolifestyle) says:

    Lijkt mij heerlijk!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close