Makkelijke Kerst voorgerechten

Makkelijke Kerst voorgerechten. Het Kerstdiner of een kerstbrunch zijn heerlijke momenten om je eens flink uit te sloven in de keuken. Maar niet iedereen heeft zin in moeilijke gerechten die gedoemd zijn te mislukken.

Ik zet een aantal van mijn favoriete voorgerechten op een rij, die stuk voor stuk ook nog eens heel makkelijk te maken zijn! Zo zet je wel iets bijzonders op tafel, maar sta je geen uren in de keuken. En vind je op deze pagina niets, kijk dan ook eens op onze speciale Kerstpagina, voor nog veel meer inspiratie!

Hartige pannenkoekjes met zeekraal, rivierkreeftjes en pittige limoenboter

Recept hartige pannenkoekjes met rivierkreefjes zeekraal en limoenboter
Dit is nou echt een voorbeeld van een Kerst voorgerecht waar je je gasten mee kunt verbazen. Niemand hoeft te weten dat dit super simpel te maken is. De limoenboter kun je makkelijk een dag (of meer) van tevoren maken. Het recept vind je hier: Hartige Pannenkoekjes met Zeekraal en Rivierkreeftjes

Soep

Gele Courgette soep met pijnboompitten
Soep doet het altijd heel erg goed. Ze zijn ook nog eens eenvoudig van tevoren te maken; hoef je ze tijdens het diner alleen nog maar even op te warmen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige gele courgette soep met pijnboompitjes.

Bruschetta

Italiaans hapje aubergine bruschetta crostini
Hier kun je mij altijd wel blij mee maken en zeker ook met Kerst. Mijn favoriet op het moment zijn de Aubergine Bruschetta’s, maar ook de klassieke met tomaat zijn erg lekker. Wil je eens iets heel anders? Probeer dan bruschetta’s met Citroen Feta.

Garnalen cocktail

Kan een Kerst voorgerecht nog klassieker? Tijdenlang was hij behoorlijk ‘not done’, maar tegenwoordig mag de garnalencocktail er gewoon weer bij zijn. Wil je het net even een luxer tintje geven? Gebruik dan rivierkreeftjes in plaats van garnalen. Natuurlijk wel met een eigen gemaakte cocktailsaus!

Ceviche

Sterkte drank met eten combineren ceviche 2
Zet je Ceviche op tafel, dan doe je meteen mee aan de nieuwste trend. Heerlijke vis en vooral ook snel te maken. Maak er een bijpassende Gin & Tonic bij en je steelt helemaal de show!

Bladerdeegbakjes met Brie en honing

Recept kerst voorgerecht Pasteibakjes Brie Honing Tijm
Wie is er nou niet gek op warm bladerdeeg? Mij kun je er altijd blij mee maken. Vervang de traditionele ragoutvulling eens met Brie of een andere pittige kaas. Lekker snel klaar en goed te bewaren!

Ik hoop dat jullie hier wat inspiratie hebben kunnen vinden voor een lekker, maar toch eenvoudig Kerst voorgerecht!

Op zoek naar een feestelijke cocktail of nog wat inspiratie voor cadeau’s? Natuurlijk vind je dat ook op Flying Foodie

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *