Makkelijke Scones voor bij de High Tea

Recept makkelijke scones

Scones zijn het hele jaar door lekker, maar voor mij horen ze eigenlijk echt bij het paasontbijt. Ze zijn makkelijk en snel te maken en zorgen er binnen no-time voor dat je keuken vol heerlijke geuren staat.

Scones worden in Engeland altijd met clotted cream gegeten, helaas is dit in Nederland moeilijker te verkrijgen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon slagroom gebruiken. Naast clotted cream worden ze vaak besmeerd met lemon curd en jam.

Zelf ben ik de laatste tijd helemaal fan van de Mister Kitchen’s Chia Fruit Jams. Dit is een gezondere jam op basis van chiazaad en ook nog eens zonder suiker. Om de jam wat zoeter te maken, bevat deze alleen wat zoetstof in de vorm van stevia. Deze staat wel helemaal aan het einde van de ingrediëntenlijst. Het mag daardoor officieel geen jam heten, want daarvoor is wettelijk bepaald dat er een minimale hoeveelheid suiker in moet zitten.

Zin in lekkere scones voor het ontbijt, maar heb je geen zin om extra vroeg op te staan? Je kunt de scones makkelijk een dag van tevoren maken, ze zullen nog steeds lekker zijn! Je kunt natuurlijk ook ’s avonds het deeg maken en ’s ochtends alleen de scones nog even afbakken. Zo hoef je minder vroeg je bed uit, maar ruikt het toch lekker in de keuken.

Recept makkelijke scone's

Benodigdheden Makkelijke Scones

voor 14-18 scones
460 gr bloem  +  extra voor je werkblad
150 gr echte koude boter zonder zout
75 gr suiker
20 gr bakpoeder
snufje zout

150 ml melk
1 ei + 1 extra eierdooier

Bereiding Makkelijke Scones

  1. Meng alle droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder en het snufje zout) goed door elkaar. Voeg vervolgens de koude klontjes boter toe en kneed dit goed, maar kort door. Ik doe dit zelf het liefste in de keukenmachine, dat gaat het snelst en geeft in mijn geval de minste rommel, maar je kunt het ook wel goed met de hand kneden.
  2. Klop één ei los met de melk en voeg dit toe aan je deeg. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Kneed niet langer dan nodig is, klaar is klaar, je wilt het deeg niet ‘over kneden’.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur in de koelkast tot rust komen.
  4.  Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Bestuif je werkblad met bloem en rol je deeg uit. Je wilt dat je deeg ongeveer twee centimeter dik is.
  6. Steek uit het deeg zoveel mogelijk rondjes van ongeveer vijf centimeter. Zelf heb ik hier speciale stekers voor, maar je kunt ook gewoon een glas gebruiken!
  7. Bak de scones in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dit zal ongeveer 10 tot 12 minuten in beslag nemen.

Eet smakelijk! Opzoek naar nog meer paas recepten of andere lekkere zoetigheden? In de recepten index kom je genoeg lekkers tegen!

 

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *