Zalm met Simpele Mosterd-Marinade

Deel met vrienden en familie

Zalm met mosterd is een heerlijke combinatie. Deze mosterd-marinade combineert perfect met een stukje vettige zalm. 15 minuutjes marineren en je zalm is klaar voor de oven of airfryer. 

Zalm met simpele mosterd marinade

Zalm Marinade

Zalm, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Het kan super lekker zijn, maar als je niet goed oplet, heb je binnen de kortste keren een droge hap. Net zoals bij vlees, kan marineren voor extra sappigheid en smaak zorgen. Deze marinade maak je super snel klaar en hoeft maar 15 minuten te trekken.

Tegenwoordig zie je veel marinades voor zalm met sojasaus. Heel lekker, maar deze keer doen we het net even anders. We kiezen voor mosterd en rozemarijn – smaken die wat meer uit de Franse keuken komen.

Zalm met Simpele Mosterd-Marinade

Zalm met mosterd is een heerlijke combinatie. Deze mosterd-marinade combineert perfect met een stukje vettige zalm. 15 minuutjes marineren en je zalm is klaar voor de oven of airfryer. 
Servings 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 21 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 2 stukjes zalm
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 eetlepel olie
  • kwart citroen

Optioneel

  • teentje knoflook geperst

Instructies

  • Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak deze grof. Meng met mosterd, olie, en het sap van een kwart citroen. Optioneel kun je er een teentje geperste knoflook bij doen.
    2 stukjes zalm, 2 eetlepels mosterd, 2 takjes rozemarijn, 1 eetlepel olie, kwart citroen, teentje knoflook
  • Smeer je stukken zalm goed in met de marinade. Plaats ze in een bakje en giet de eventueel overgebleven marinade erbij.
  • Laat de zalm minimaal 15 minuten marineren.

Bereiding in de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de zalm in 15 à 20 minuten gaar. Vet wel je ovenschaal goed in of gebruik een bakpapier, anders zit de zalm vastgeplakt aan de bodem.

Bereiding in de airfryer

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden en bak de zalm in 6 minuten gaar.

Notities

Voedingswaarde is alleen berekend voor de marinade
Author: Mariska
Calories: 74kcal
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Scandinavisch, Westers
Trefwoord: airfryer, mosterd, oven, zalm

Nutrition

Calorieën: 74kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 1g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.04g | Sodium: 168mg | Potassium: 34mg | Fiber: 1g | Sugar: 0.3g | Vitamin A: 12IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 13mg | Iron: 0.3mg

Pin dit recept voor Zalm met Simpele Mosterd-Marinade

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Simpele zalm marinade met mosterd

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kimberley says:

    Oh. My. God. Dit wil ik en dit wil ik nu. Ziet er echt heel erg lekker uit!

  2. Hmmm wat een lekker recept! Ik ben gék op zalm.

  3. Chris Gotje uit Florida says:

    Nog een heerlijk recept. Rauwe zal in blokjes van ongeveer 3 cm snijden. Probeer zalm te kopen uit het middenstuk. Maak een marinade van citroensap, franse mosterd, olijfolie of sesamolie of een olie naar keuze, en veel zwarte peper en een beetje himalaya zout. Giet dit over de blokjes , meng erdoor, en laat ongeveer een half uur marineren. Niet veel langer, het citroensap “gaart” de zalm. Rijg de zalm aan bamboestokjes en grill ze in een grillpan aan alle kanten. Neemt 3 a 4 minuteen in beslag. De sterke okie/zalmsmaak verdwijt door de marinade helemaal. Dit is een simpel en heerlijk recept. Smakelijk!

    1. Bedankt Chris voor het delen van je recept, klinkt ook erg lekker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close