Zalm met simpele mosterd marinade

Deel met vrienden en familie

Zalm met simpele mosterd marinade

Mosterd marinade combineert perfect met een heerlijk stukje vettige zalm. Zalm, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Het kan super lekker zijn, maar als je niet goed oplet, heb je binnen de kortste keren een droge hap. Net zoals bij vlees, kan marineren voor extra sappigheid en smaak zorgen. Deze marinade maak je super snel klaar en hoeft maar 15 minuten te trekken.

Ingrediënten Zalm met simpele mosterd marinade

Nodig voor twee personen

 • 2 stukjes zalm
 • 2 eetlepels mosterd naar keuze
 • 3 takjes Tijm
 • 2 eetlepels olie
 • kwart citroen
 • Optioneel: een teentje knoflook (geperst)

Bereiding

 1. Rits de tijm van van de steeltjes en meng met mosterd, olie, en het sap van de citroen. Optioneel kun je er ook nog een teentje geperste knoflook bij doen.
 2. Smeer je stukken zalm goed in met de marinade. Plaats ze in een bakje en giet de eventueel overgebleven marinade erbij.
 3. Laat de zalm minimaal 15 minuten marineren.
 4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de zalm in 15 á 20 minuten gaar. Vet wel je ovenschaal goed in of gebruik een bakpapier anders zit de zalm vastgeplakt aan de bodem.

Lekker met wat gewokte spinazie en aardappeltjes uit de oven.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Kimberley says:

  Oh. My. God. Dit wil ik en dit wil ik nu. Ziet er echt heel erg lekker uit!

 2. Hmmm wat een lekker recept! Ik ben gék op zalm.

 3. Chris Gotje uit Florida says:

  Nog een heerlijk recept. Rauwe zal in blokjes van ongeveer 3 cm snijden. Probeer zalm te kopen uit het middenstuk. Maak een marinade van citroensap, franse mosterd, olijfolie of sesamolie of een olie naar keuze, en veel zwarte peper en een beetje himalaya zout. Giet dit over de blokjes , meng erdoor, en laat ongeveer een half uur marineren. Niet veel langer, het citroensap “gaart” de zalm. Rijg de zalm aan bamboestokjes en grill ze in een grillpan aan alle kanten. Neemt 3 a 4 minuteen in beslag. De sterke okie/zalmsmaak verdwijt door de marinade helemaal. Dit is een simpel en heerlijk recept. Smakelijk!

  1. Bedankt Chris voor het delen van je recept, klinkt ook erg lekker.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close