Zalm met mosterd is een heerlijke combinatie. Deze mosterd-marinade combineert perfect met een stukje vettige zalm. 15 minuutjes marineren en je zalm is klaar voor de oven of airfryer.
Zalm Marinade
Zalm, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Het kan super lekker zijn, maar als je niet goed oplet, heb je binnen de kortste keren een droge hap. Net zoals bij vlees, kan marineren voor extra sappigheid en smaak zorgen. Deze marinade maak je super snel klaar en hoeft maar 15 minuten te trekken.
Tegenwoordig zie je veel marinades voor zalm met sojasaus. Heel lekker, maar deze keer doen we het net even anders. We kiezen voor mosterd en rozemarijn – smaken die wat meer uit de Franse keuken komen.
Pin dit recept voor Zalm met Simpele Mosterd-Marinade
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Oh. My. God. Dit wil ik en dit wil ik nu. Ziet er echt heel erg lekker uit!
Hmmm wat een lekker recept! Ik ben gék op zalm.
Nog een heerlijk recept. Rauwe zal in blokjes van ongeveer 3 cm snijden. Probeer zalm te kopen uit het middenstuk. Maak een marinade van citroensap, franse mosterd, olijfolie of sesamolie of een olie naar keuze, en veel zwarte peper en een beetje himalaya zout. Giet dit over de blokjes , meng erdoor, en laat ongeveer een half uur marineren. Niet veel langer, het citroensap “gaart” de zalm. Rijg de zalm aan bamboestokjes en grill ze in een grillpan aan alle kanten. Neemt 3 a 4 minuteen in beslag. De sterke okie/zalmsmaak verdwijt door de marinade helemaal. Dit is een simpel en heerlijk recept. Smakelijk!
Bedankt Chris voor het delen van je recept, klinkt ook erg lekker.