Makreelsalade is één van de lekkerste salades met vis. Meestal eet ik ‘t op brood, maar het is ook heerlijk bij de borrel op een toastje. Deze salade maak je zelf in een handomdraai!
Makreelsalade maken
Bijna altijd als we naar de Marqt gingen liet ik me verleiden tot het kopen van een (veel te duur) bakje verse makreelsalade voor op brood. Thuis meteen op een dikke plak rustiek brood, echt genieten. Helaas is met het overname door Ekoplaza de salade hier verdwenen.
Gelukkig is makreelsalade maken heel erg makkelijk. Het is niet veel meer dan een stukje gerookte makreel uit elkaar plukken en de rest er doorheen roeren. Bij mijn recept, gebaseerd op dat van de Marqt, hoef je alleen een beetje bieslook fijn te snijden. Fluitje van een cent, toch?
Het lekkerste (en goedkoopste) is het om een makreel te kopen die je zelf nog moet schoonmaken. Vaak kun je dan ook een lepeltje minder mayo gebruiken, omdat de vis nog lekker sappig en vettig is.
Variaties
Dit recept voor makreelsalade heb ik natuurlijk gebaseerd op mijn favoriete makreelsalade voor op brood, maar je kunt er heel goed mee variëren. Vervang de kappertjes bijvoorbeeld eens door fijngesneden augurk. Voeg wat fijngesneden rode ui toe of wat appel! Ook bleekselderij (ook heel fijngesneden!) smaakt heel lekker bij makreel.
Wil je een gezonde makreelsalade maken? Vervang de mayonaise dan door yoghurt. Dit maakt het geheel wel wat zuurder, dus het kan zijn dat je het citroensap dan weg kan laten.
Op zoek naar meer salades voor op brood? Probeer dan ook eens: Kip Kerrie Salade of Pittige eiersalade met Sriracha.
Pin dit recept voor Makreelsalade voor op brood!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.