Deze Mandarijn Mojito is zomer in een glas. Een heerlijke rumcocktail die je in tropische sferen zal brengen.
Mandarijnsap
Mandarijnsap is tegenwoordig gewoon te koop in de supermarkt. Je vindt het in het schap met de ‘verse’ sappen. Het lekkerst is het natuurlijk als je zelf sap perst. Vers sap is bijna altijd lekkerder en in dit geval een stuk frisser en minder muf. Eenmaal geperst kun je het sap 2 tot 3 dagen goed houden in een goed afgesloten fles in de koelkast. Is je sap een beetje muf of te zoet? Voeg dan een klein beetje limoensap toe om het geheel op te frissen.
Rum
In Nederland is het gebruikelijk om ‘gewone’ witte Bacardi te gebruiken in een mojito. Dit kun je ook bij een mandarijn mojito doen. Het zoete van de mandarijn kan alleen wel wat krachtigers en kruidigers gebruiken. Zelf gebruik ik bruine rum die ik kocht in Chamarel op Mauritius. Wil je zelf wel eens een goede bruin rum proberen, kies dan bijvoorbeeld de Diplomatico Reserva! Een heerlijke bruine rum die je ook puur goed kan drinken. Wil je niet teveel uitgeven aan een goede fles rum, kies dan voor een Bacardi Oakheart. Deze heeft meer smaak dan de witte Bacardi.
Ingrediënten Mandarijn Mojito
- Rum
- Amaretto
- Munt
- Rietsuiker
- Mandarijnsap
- Crushed ice
Overige benodigdheden: glazen, een lange lepel en een stamper
Bereiding per glas
- Plaats een stuk of zes grote muntblaadjes onder in een glas met een theelepel rietsuiker en stamp dit zodat alle geuren goed vrij komen.
- Schep het glas vol met crushed ice en schenk hier een flink shot rum over en 1/3 shot amaretto.
- Roer alles door met een lange barlepel en top af met mandarijnsap.
- Versier met wat blaadjes munt en mandarijnschil.
Proost!
Liever een super snelle alcoholvrije mojito ? Probeer dan eens deze mojito ranja.