Deel met vrienden en familie

Deze Mango Feta Dip is een heerlijke, romige dip, gemaakt van feta (uiteraard!) en vers gesneden mango’s. De perfecte zoet-zuur-ziltige aanvulling op snacks en voorgerechten. Lekker bij de barbecue op een stuk brood, of als dippie met een chippie. We geven je als bonus ook nog een aantal variaties op het recept!

Heerlijke combinatie

Zoet, zuur en ziltig: je vindt het allemaal in deze heerlijke dip. Waar je bij een mangosalade prima een mango kan gebruiken die nog niet superrijp is (vaak juist lekkerder), is het voor deze dip wel belangrijk dat je voor een echt goed rijpe, zachte mango gaat. De zoetheid van de mango is de tegenhanger van het hartige en ziltige van de feta.

Diepvries mango werkt voor dit recept ook minder goed; deze is vaak niet heel erg zoet en is door het invriezen natter dan een gewone mango. Resultaat: een slappe dip, dat wil je niet.

Voor de feta gebruiken we het liefst echte feta, die gemaakt is van schapenkaas. Die geeft het gerecht die lekkere funky smaak van feta. Kun je dit niet krijgen, dan werkt witte kaas ook.

Mango feta dip met stokbrood
vegan mango feta spread met een vleugje chili

Lekkere dipsaus

Naast op een broodje is deze mango feta dip ook heel lekker met chips. Bijvoorbeeld met een goede dikke ribbelchips (zowel naturel, als paprika) of Bugles. De laatste tijd vind ik deze dip ook heerlijk met de wasabi crackers van Mitsuba.

Vind je dit recept lekker, probeer dan ook zeker eens onze pistache feta dip!

Heel makkelijk variëren met je mango feta dip

Ben je nou niet zo’n fan van feta, dan kun je de feta in je mango dip (deels) vervangen door bijvoorbeeld roomkaas. Vind je feta wel lekker, maar wil je het wat lichter en romiger? Voeg dan een halve avocado toe. Uiteraard kan je het ook lekker spicy maken met wat chili! Met een beetje komijn ga je meer de Aziatische kant op met je mango feta dip! Allemaal echt super lekker.

Mango Feta Dip

Deze Mango Feta Dip is een heerlijke, romige dip, gemaakt van feta (uiteraard!) en vers gesneden mango's. De perfecte zoet-zuur-ziltige aanvulling op snacks en voorgerechten. Lekker bij de barbecue op een stuk brood, of als dippie met een chippie. We geven je als bonus ook nog een aantal variaties op het recept!
Porties 1 flinke dip
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Kookgerei

 • 1 Keukenmachine of NutriBullet

Ingrediënten

 • 200 gr verse mango gewogen zonder pit
 • 150 gr feta
 • 1 theelepel natuurazijn
 • 1 snuf zout optioneel, zie notitie

optioneel

 • chilivlokken

Instructies

 • Snijd de mango en feta grof in blokken. Pureer in een keukenmachine of NutriBullet samen tot een gladde massa.
  200 gr verse mango, 150 gr feta
 • Proef en voeg azijn en eventueel wat zout toe.
  1 theelepel natuurazijn, 1 snuf zout
 • Plaats even in de koelkast, zodat het lekker koud wordt en nog iets meer kan opstijven.
 • Besprenkel eventueel met een klein beetje chilivlokken voor het serveren!
  chilivlokken

Notities

Dit recept werkt ook prima met vegan feta, maar daar moest bij mij wel een extra snufje zout bij, die ik bij gewone feta niet nodig had. 
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: fusion
Trefwoord: bbq, feta, mango, spread, vegan, vegetarisch, zomer, zomers

Pin dit recept voor Mango Feta dip!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Mango Feta Dip

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close