Mango kokos & limoen ijsjes

Deel met vrienden en familie

Mango, kokos & limoen ijsjes zijn de perfecte verkoeling voor op een warme dag. Lekker zoet, romig en een klein beetje fris zuur door de limoen. Met een goed rijpe mango heb je niet eens extra suiker nodig.

Wie denkt dat ijsjes alleen voor in de zomer zijn, heeft het mis. Deze mango-kokos-limoen ijsjes zijn namelijk het hele jaar door een feestje! Of je nu op een zwoele zomeravond op het terras zit, of juist lekker knus op de bank een serie kijkt in de winter, deze ijsjes passen bij iedere gelegenheid. De frisse limoen en zoete mango geven een tropisch tintje aan je dag en de romige kokos maakt het af. Dit is echt een ijsje om van te smullen!

Maar wat als je geen ijsmachine hebt? Geen paniek! Met dit recept kun je ook zonder ijsmachine deze heerlijke ijsjes maken. Het enige wat je nodig hebt zijn een blender of staafmixer, een vriezer en natuurlijk de ingrediënten. De blender of staafmixer zorgt ervoor dat de ingrediënten mooi gemixt worden en de vriezer die zorgt natuurlijk er voor dat het ijs wordt. Zo kun je met minimale inspanning toch genieten van een heerlijk zelfgemaakt ijsje. En het beste van alles? Deze ijsjes zijn ook nog eens hartstikke gezond en bevatten geen toegevoegde suikers. Perfect dus voor degenen die op hun gezondheid letten, maar toch willen genieten van een zoete traktatie.

Mango kokos limoen ijsjes

Hoewel heerlijk romig, zijn deze ijsjes helemaal vegan, net zoals onze watermeloen ijsjes en gin tonic ijsjes..

Je kunt elke soort ijsvorm gebruiken, ik gebruik een vorm die ik jaren geleden op Amazon kocht. Die geeft het echt zo’n klassieke ijsjes uitstraling. Je kunt het ook als ijsklontjes invriezen voor een ijskoude smoothie! Komen je ijsjes moeilijk uit hun vorm, hou ze dan even kort onder stromend warm water en je trekt ze er zo uit

Mango kokos limoen ijsjes

Mango kokos & limoen ijsjes

Mango, kokos & limoen ijsjes zijn de perfecte verkoeling voor op een warme dag. Lekker zoet, romig en een klein beetje fris zuur door de limoen. Met een goed rijpe mango heb je niet eens extra suiker nodig.
Porties 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
In de vriezer 4 uur
Totale tijd 4 uur 5 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 250 gr mango
  • 1 limoen
  • 150 gr kokosmelk
  • agave naar smaak

Instructies

  • Pureer de mango samen met de kokosmelk. Proef en voeg agave of honing toe om het wat zoeter te maken. Houd er rekening mee dat door het bevriezen het zoet een beetje weg valt. Het mag dus een tikje zoeter zijn, dan hoe je wilt dat het eindresultaat wordt.
    250 gr mango, 150 gr kokosmelk, agave
  • Was de limoen grondig en rasp de schil fijn. Roer dit door je mango-kokosmengsel heen.
    1 limoen
  • Vul je ijsvorm, steek de stokjes erin en zet minimaal 4 uur in de vriezer.
Auteur: Mariska
Gang: ijs, toetje, tussendoortje
Keuken: fushion
Trefwoord: ijs

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close