Mango kokos & limoen ijsjes

Mango, kokos & limoen ijsjes zijn de perfecte verkoeling voor op een warme dag. Lekker zoet, romig en een klein beetje fris zuur door de limoen. Met een goed rijpe mango heb je niet eens extra suiker nodig.

Hoewel heerlijk romig, zijn deze ijsjes helemaal vegan, net zoals onze watermeloen ijsjes en gin tonic ijsjes

Mango kokos limoen ijsjes

Ingrediënten Mango kokos limoen ijsjes

voor ongeveer 4 ijsjes, afhankelijk van je vorm

250 gr mango
1 limoen
150 ml kokosmelk
agave naar smaak (honing als het niet vegan hoeft)

extra benodigdheden: ijsvormpjes en voor het raspen van de schil van een limoen, is een fijne rasp superhandig!

Bereiding

  1. Pureer de mango samen met de kokosmelk. Proef en voeg agave of honing toe om het wat zoeter te maken. Houd er rekening mee dat door het bevriezen het zoet een beetje weg valt. Het mag dus een tikje zoeter zijn, dan hoe je wilt dat het eindresultaat wordt.
  2. Was de limoen grondig en rasp de schil fijn. Roer dit door je mango-kokosmengsel heen.
  3. Vul je ijsvorm, steek de stokjes erin en zet minimaal 4 uur in de vriezer.

Komen je ijsjes moeilijk uit hun vorm, hou ze dan even kort onder stromend warm water en je trekt ze er zo uit.

Je kunt elke soort ijsvorm gebruiken, ik gebruik een vorm die ik jaren geleden op Amazon kocht. Die geeft het echt zo’n klassieke ijsjes uitstraling. Je kunt het ook als ijsklontjes invriezen voor een ijskoude smoothie!

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close