Mango Komkommer Salade

Deel met vrienden en familie

Mango Komkommer Salade is heerlijk verfrissend en de smaken passen perfect bij elkaar. Super simpel om te maken en zo klaar – ideaal als je even geen zin hebt om met warm weer in de keuken te staan. De stevige salade bevat geen sla en is daardoor ook nog eens ideaal om mee te nemen naar kantoor of als het weer mee zit, naar een picknick!

Mango Komkommer Salade

De combinatie van zowel mango, als komkommer met wat pit vind ik zelf echt heerlijk. Dit kun je doen met fijngesneden groene jalapeño en wat chili-flakes. Helemaal optioneel natuurlijk, maar het geeft je salade net wat extra’s.

Wil je wat meer body geven aan je salade? Voeg dan een paprika toe! Of maak er een pastasalade van!

Snelle Mango Komkommer salade

Salades met fruit

Fruit gecombineerd met hartige ingrediënten: niet iedereen is er fan van. Maar geloof mij: in deze salade werkt het heel goed. In Mexico mengen ze heel vaak ananas of mango door hun salsa’s.

Anders dan bijvoorbeeld homemade mango ijstaart, mangodessert met koekjes en room of bijvoorbeeld een mango feta dip is het bij dit recept niet nodig dat de mango super rijp is. Integendeel zelfs, van mij mag hij juist nog een beetje stevig zijn! In de Aziatische keuken worden wel vaker mango’s gebruikt die niet helemaal rijp zijn, vaak worden dit groene mango’s genoemd. Dit is helemaal geen ander soort mango, maar gewoon een mango die nog niet super zoet is en juist wel nog lekker fris.

Rode ui

Rauwe rode ui in een gerecht, en dan helemaal in een salade… Heel lekker, maar ook een kans dat je het de hele dag proeft. Is het dan wel een goed idee? Ik snap deze eerste reactie helemaal, maar trust the process: het komt goed. We mengen aan het begin van het recept de ui met azijn en limoensap, dit haalt dit probleem helemaal weg.

Mango Komkommer Salade

Mango Komkommer Salade is heerlijk verfrissend en de smaken passen perfect bij elkaar. Super simpel om te maken en zo klaar – ideaal als je even geen zin hebt om met warm weer in de keuken te staan. De stevige salade bevat geen sla en is daardoor ook nog eens ideaal om mee te nemen naar kantoor of als het weer mee zit, naar een picknick!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 rode ui
  • 1 eetlepel natuurazijn
  • 1 limoen het sap
  • 1 snuf zout
  • 1 eetlepel honing of andere zoetstof
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 grote mango
  • 1 grote komkommer
  • 0.5 bosje munt
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 groene jalapeño optioneel voor wat pit

Instructies

  • Snijd de rode ui fijn en meng deze met azijn, limoensap en een snuf zout. Laat dit 10 minuten staan.
    0.5 rode ui, 1 eetlepel natuurazijn, 1 limoen, 1 snuf zout
  • Snijd ondertussen de komkommer en mango in blokjes en de munt- en korianderblaadjes fijn. Gebruik je jalapeño, dan mag deze ook fijngesneden worden. Schep goed door elkaar heen.
    1 grote mango, 1 grote komkommer, 0.5 bosje munt, 0.5 bosje koriander, 1 groene jalapeño
  • Meng honing en olijfolie door je ui en azijn. Proef en voeg naar smaak meer zoet, zuur of zout toe. Meng dit door de salade heen en het is tijd om te genieten!
    1 eetlepel honing, 2 eetlepels extra virgin olijfolie
Auteur: Mariska
Gang: bbq, Bijgerecht, lunch
Keuken: fusion, Mexicaans
Trefwoord: bbq, komkommer, maaltijdsalade, mango, salade

Pin dit recept voor Mango Komkommer salade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Mango Komkommer salade

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close