Mango Komkommer Salade is heerlijk verfrissend en de smaken passen perfect bij elkaar. Super simpel om te maken en zo klaar – ideaal als je even geen zin hebt om met warm weer in de keuken te staan. De stevige salade bevat geen sla en is daardoor ook nog eens ideaal om mee te nemen naar kantoor of als het weer mee zit, naar een picknick!
Mango Komkommer Salade
De combinatie van zowel mango, als komkommer met wat pit vind ik zelf echt heerlijk. Dit kun je doen met fijngesneden groene jalapeño en wat chili-flakes. Helemaal optioneel natuurlijk, maar het geeft je salade net wat extra’s.
Wil je wat meer body geven aan je salade? Voeg dan een paprika toe! Of maak er een pastasalade van!
Salades met fruit
Fruit gecombineerd met hartige ingrediënten: niet iedereen is er fan van. Maar geloof mij: in deze salade werkt het heel goed. In Mexico mengen ze heel vaak ananas of mango door hun salsa’s.
Anders dan bijvoorbeeld homemade mango ijstaart, mangodessert met koekjes en room of bijvoorbeeld een mango feta dip is het bij dit recept niet nodig dat de mango super rijp is. Integendeel zelfs, van mij mag hij juist nog een beetje stevig zijn! In de Aziatische keuken worden wel vaker mango’s gebruikt die niet helemaal rijp zijn, vaak worden dit groene mango’s genoemd. Dit is helemaal geen ander soort mango, maar gewoon een mango die nog niet super zoet is en juist wel nog lekker fris.
Rode ui
Rauwe rode ui in een gerecht, en dan helemaal in een salade… Heel lekker, maar ook een kans dat je het de hele dag proeft. Is het dan wel een goed idee? Ik snap deze eerste reactie helemaal, maar trust the process: het komt goed. We mengen aan het begin van het recept de ui met azijn en limoensap, dit haalt dit probleem helemaal weg.
Pin dit recept voor Mango Komkommer salade!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.