Mango Smoothie met Yoghurt

Deel met vrienden en familie

Deze Mango Smoothie met Yoghurt is heerlijk fris en zomers. Perfect voor bij een barbecue, een lunch in de zon of bij een pittige maaltijd, om je mond te blussen!

Indiase Mango Lassi

Deze smoothie is de populairste smoothie van India, Pakistan en Bangladesh, en heet daar Mango Lassi. Het lekkerste is de mango lassi ijskoud en vers geblend. Het is lekker zoet, dorstlessend en is perfect bij een pittige maaltijd om je mond te blussen, en je weet: in die landen kunnen ze heel vurig koken.

Meestal wordt deze smoothie gemaakt met “gewone” dikke yoghurt, maar je kunt ook heel makkelijk een vegan mango smoothie maken. In theorie kun je alle soorten plantaardige yoghurt gebruiken, maar ongezoete kokosyoghurt vind ik zelf het lekkerste. Dat combineert echt goed met de tropische smaak van de mango. Is het een super hete dag? Voeg dan een heel klein beetje zout toe aan je lassi. Klinkt gek, maar geloof me!

Mango Lassi

Hoe maak je een mango smoothie?

Eigenlijk is het super simpel. Je snijdt de mango in blokjes (uiteraard zonder schil en zonder pit) en schept dit samen met de yoghurt in een blender. Ik gebruik hier zelf mijn NutriBullet voor, die staat altijd klaar op het aanrecht en neemt minder ruimte in beslag dan een blender. Is je mango smoothie te dik, dan kun je hem wat dunner maken met een beetje water of melk. Tot slot voeg je eventueel wat limoensap toe als je mango’s te zoet zijn en juist wat agavesiroop of honing als ze nog wat zurig waren. In een glas schenken, rietje erbij en je bent klaar! Simpel toch?

Pin deze Mango Smoothie met yoghurt!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Mango smoothie met yoghurt

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close