Dit mangodessert met koekjes en room, ook wel bekend als ‘mango float’, is heerlijk, verrassend simpel te maken, en ziet er fantastisch uit. Geweldig in zijn eenvoud: heerlijke laagjes mango, room en koekjes!
Een tropisch feestje
Dit tropische toetje is heel makkelijk te maken, het heeft slechts 4 ingrediënten:
- Mango
- Slagroom
- Gecondeseerde melk
- Nizza kokos koekjes
De gezoete condenseerde melk vind je vaak in je supermarkt in het Aziatische vak, naast of in de buurt van de kokosmelk (AH) of bij de houdbare melk (Jumbo). Mocht je het echt niet kunnen vinden, dan kun je ook gewoon suiker gebruiken.
Naar recept gaan
Filippijns dessert: Mango Float
Dit recept is gebaseerd op een heerlijk Filipijns dessert: de mango float, ook wel bekend als mango refrigerator cake, mango graham float en mango royale. Het gerecht is ontstaan tijdens de Amerikaanse bezetting van de Filippijnen, toen de Graham Crackers (de Amerikaanse biscuits) werden geïntroduceerd. Er is in de Filippijnen altijd een overschot aan mango’s (wat een luxe!) en dus werden de twee met elkaar gecombineerd. Sindsdien is het een must bij elk feestje. Het is zo populair tijdens de Kerstperiode dat het de prijs van de mango’s beïnvloedt!
In plaats van Graham Crackers gebruiken wij Nizza koekjes, die zijn namelijk wel makkelijk te verkrijgen in Nederland. Je zou ook heel goed lange vingers kunnen gebruiken.
No bake mangotaart
Doordat we de laagjes stapelen in een bakvorm en die vervolgens laten opstijven behoudt de taart zijn vorm, zonder dat er een oven aan te pas komt. Een echte ‘no bake’ mangotaart dus. Wij gebruiken graag een kleine cakevorm voor dit recept, omdat de koekjes daar precies in passen, maar je kunt ook heel goed een ronde vorm gebruiken. Wil je vaker een no bake taart maken, probeer dan ook eens:
- Blauwe bessen kwarktaart met drie kleuren! (no bake)
- MonChoutaart met kersen (no bake)
- Glühwein cheesecake in glaasjes (no bake)
Pin dit Mango dessert met koekjes en room!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Klop je de slagroom zonder suiker?
Ja, het wordt zoet door gezoete gecondenseerde melk en ook door koekjes