Mangodessert met koekjes en room

Deel met vrienden en familie

Dit mangodessert met koekjes en room, ook wel bekend als ‘mango float’, is heerlijk, verrassend simpel te maken, en ziet er fantastisch uit. Geweldig in zijn eenvoud: heerlijke laagjes mango, room en koekjes!

Een tropisch feestje

Dit tropische toetje is heel makkelijk te maken, het heeft slechts 4 ingrediënten:

De gezoete condenseerde melk vind je vaak in je supermarkt in het Aziatische vak, naast of in de buurt van de kokosmelk (AH) of bij de houdbare melk (Jumbo). Mocht je het echt niet kunnen vinden, dan kun je ook gewoon suiker gebruiken.
Naar recept gaan

Mango Float

Filippijns dessert: Mango Float

Dit recept is gebaseerd op een heerlijk Filipijns dessert: de mango float, ook wel bekend als mango refrigerator cake, mango graham float en mango royale. Het gerecht is ontstaan tijdens de Amerikaanse bezetting van de Filippijnen, toen de Graham Crackers (de Amerikaanse biscuits) werden geïntroduceerd. Er is in de Filippijnen altijd een overschot aan mango’s (wat een luxe!) en dus werden de twee met elkaar gecombineerd. Sindsdien is het een must bij elk feestje. Het is zo populair tijdens de Kerstperiode dat het de prijs van de mango’s beïnvloedt!

In plaats van Graham Crackers gebruiken wij Nizza koekjes, die zijn namelijk wel makkelijk te verkrijgen in Nederland. Je zou ook heel goed lange vingers kunnen gebruiken.

No Bake Mango Taart

No bake mangotaart

Doordat we de laagjes stapelen in een bakvorm en die vervolgens laten opstijven behoudt de taart zijn vorm, zonder dat er een oven aan te pas komt. Een echte ‘no bake’ mangotaart dus. Wij gebruiken graag een kleine cakevorm voor dit recept, omdat de koekjes daar precies in passen, maar je kunt ook heel goed een ronde vorm gebruiken. Wil je vaker een no bake taart maken, probeer dan ook eens:

Mangodessert met koekjes en room

Dit mangodessert met koekjes en room, ook wel bekend als 'mango float', is heerlijk, verrassend simpel te maken, en ziet er fantastisch uit. Geweldig in zijn eenvoud: heerlijke laagjes mango, room en koekjes!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten

Kookgerei

 • vorm/schaal
 • Mixer of garde
 • Plasticfolie

Ingrediënten

Instructies

 • Schil de mango en snijd het vlees van de pit. Snijd in dunne plakken.
 • Klop de slagroom met een garde of mixer stijf. Spatel de gecondenseerde melk er rustig doorheen. Voorzichtig, want je wilt je slagroom luchtig houden.
 • Bedek je vorm met plasticfolie. Bedek de bodem met een laagje mango, dit laagje zie je straks terug! Volg met de helft van de slagroom, een laag koekjes, weer een laag mango, slagroom en tot slot koekjes.
 • Vouw het plastic losjes dicht en plaats in de koelkast om op te stijven. Minimaal 4 uur, maar de hele nacht is nog lekkerder. Alle smaken trekken dan heel goed in.

Serveren

 • Vouw de folie open en plaats een bord of plank bovenop de vorm. Draai het geheel rustig om. Haal de vorm en de folie er voorzichtig af en snijd in stukken!

Notities

Geen zin of mogelijkheid om de slagroom op te kloppen, bijvoorbeeld omdat je op de camping bent? Je kunt voor dit gerecht ook kant-en-klare geklopte slagroom gebruiken. Deze is vaak wel al gezoet, dus gebruik minder of geen gecondenseerde melk. 
Auteur: Mariska
Gang: Dessert
Keuken: Aziatisch, Filipijns
Trefwoord: dessert, Filipijns, mango, no bake, slagroom, tiramisu, toetje

Pin dit Mango dessert met koekjes en room!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Mango Dessert met room en koekjes

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Klop je de slagroom zonder suiker?

  1. Ja, het wordt zoet door gezoete gecondenseerde melk en ook door koekjes

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close