Markreel met snijbonen en rijst

Deel met vrienden en familie

Markreel met snijbonen en rijst is super simpel en snel te maken. Zodra de snijbonen gaar zijn, ben je klaar. De gerookte makreel geeft het hele gerecht een heerlijk smaak. Heb je nog rijst van gisteren of speel je een beetje vals met magnetronrijst, dan is dit recept ook nog eens helemaal in 1 pan te maken. Scheelt weer afwas, en daar zijn wij, ondanks dat we een vaatwasser hebben, altijd gek op!

Gek op de Surinaamse keuken? Kijk dan hier voor meer recepten uit deze fantastische wereld keuken. Of neem een kijkje bij de Indonesische recepten; vanwege de overeenkomsten met de Surinaamse keuken denk ik dat je daar dan ook veel lekkers vindt!

Markreel met snijbonen en rijst wel of niet Surinaams?

Dit recept met makreel en snijbonen is een van mijn Surinaamse schoonzusje haar favoriete gerechten. Haar moeder maakte het altijd zo. Alleen is er nu dus twijfel of het echt Surinaams is of niet; het komt in ieder geval niet uit het standaard rijtje van Surinaamse gerechten.

Surinaamse Markreel met snijbonen

Snelle dahl

Niet perse nodig, maar wel heel lekker, is om een snelle en simpele dahl te serveren bij deze makreel met snijbonen en rijst. De dahl kun je maken van rode linzen, die zijn lekker snel klaar. Zet 100 gram linzen op met 500 ml water, 1/4 theelepel komijn en 1 theelepel kurkuma en laat dit lekker bubbelen. Wacht tot de linzen helemaal zacht zijn en de dahl een mooie dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper.

Markreel met snijbonen en rijst

Markreel met snijbonen en rijst is super simpel en snel te maken. Zodra de snijbonen gaar zijn, ben je klaar. De gerookte makreel geeft het hele gerecht een heerlijk smaak. Heb je nog rijst van gisteren of speel je een beetje vals met magnetronrijst, dan is dit recept ook nog eens helemaal in 1 pan te maken. Scheelt weer afwas, en daar zijn wij, ondanks dat we een vaatwasser hebben, altijd gek op!
Porties 3 flinke porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 3-4 porties rijst (voor kha gebruik bloemkoolrijst)
  • 400 gr verse snijbonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2-3 trostomaten
  • 1 blokje Maggi (vierkant, per 2 verpakt)
  • 1 gerookte makreel
  • olie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bereid de rijst zoals aangegeven op verpakking of zoals je dit altijd doet.
  • Was de snijbonen, verwijder de steeltjes en snijd in ruiten. Snipper de ui, snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Pluis het vlees van de makreel en controleer goed of je geen graatjes hebt laten zitten.
  • Verwarm wat olie in de pan en en fruit hier je ui in.
  • Voeg knoflook, tomaten en Maggi blokje toe en fruit dit een minuut mee. Daarna mogen de snijbonen en makreel erbij.
  • Bak dit tot de snijbonen gaar zijn. Proef en voeg zout & peper naar smaak toe.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams, Westers
Trefwoord: snijbonen, vis

Pin deze Makreel met snijbonen!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Markreel met snijbonen en rijst

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close