Markreel met snijbonen en rijst is super simpel en snel te maken. Zodra de snijbonen gaar zijn, ben je klaar. De gerookte makreel geeft het hele gerecht een heerlijk smaak. Heb je nog rijst van gisteren of speel je een beetje vals met magnetronrijst, dan is dit recept ook nog eens helemaal in 1 pan te maken. Scheelt weer afwas, en daar zijn wij, ondanks dat we een vaatwasser hebben, altijd gek op!
Gek op de Surinaamse keuken? Kijk dan hier voor meer recepten uit deze fantastische wereld keuken. Of neem een kijkje bij de Indonesische recepten; vanwege de overeenkomsten met de Surinaamse keuken denk ik dat je daar dan ook veel lekkers vindt!
Markreel met snijbonen en rijst wel of niet Surinaams?
Dit recept met makreel en snijbonen is een van mijn Surinaamse schoonzusje haar favoriete gerechten. Haar moeder maakte het altijd zo. Alleen is er nu dus twijfel of het echt Surinaams is of niet; het komt in ieder geval niet uit het standaard rijtje van Surinaamse gerechten.
Snelle dahl
Niet perse nodig, maar wel heel lekker, is om een snelle en simpele dahl te serveren bij deze makreel met snijbonen en rijst. De dahl kun je maken van rode linzen, die zijn lekker snel klaar. Zet 100 gram linzen op met 500 ml water, 1/4 theelepel komijn en 1 theelepel kurkuma en laat dit lekker bubbelen. Wacht tot de linzen helemaal zacht zijn en de dahl een mooie dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper.
Pin deze Makreel met snijbonen!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.