Mars Wodka: een verrassend likeur

Deel met vrienden en familie

Mars Wodka is de volwassen versie van de zo bekende candybar. Leuk om te maken, te drinken en al helemaal om anderen te laten proeven. Heerlijk zoet met een stevige kick.

Wanneer je bij Eat Me in Bangkok (aanrader trouwens!) klaar bent met eten en gaat afrekenen krijg je een shotje Mars wodka. Of zelfs twee, als je het lekker vindt 😉 en lekker is het zeker! Ze vertelde me dat ze deze zelf maken. Als zij dat kunnen, dan kunnen wij dat natuurlijk ook! Na wat experimenteren kwam ik erachter dat het ook nog eens ontzettend makkelijk is om te maken!

Vind je het leuk om zelf likeurtjes te maken? Probeer dan ook zeker eens Limoncello.

Mars Wodka gemaakt van Mars repen

Ingrediënten

5 repen Mars (45 gr per stuk)
200 – 300 ml wodka

Bereiding

  1. Snijd de Mars repen in kleine blokjes. Verwarm deze au bain-marie boven een pan met zacht kokend water, tot ze gesmolten zijn. Roer goed door. Het zal niet super vloeibaar worden, meer als erg dikke chocoladepasta.
  2. Voeg een klein beetje wodka toe en roer goed door, herhaal dit. Zodra het vloeibaar is geworden, kun je de rest van de wodka toevoegen.

Let op, hang niet teveel boven de kom wanneer je de eerste wodka door de gesmolten Mars heen mengt. Door de warmte kunnen er wat alcohol dampen vrijkomen. Kan zijn dat je dit lekker vindt natuurlijk, maar zelf was ik er niet zo van gecharmeerd. Ik moet wel toegeven dat ik zelf ‘s ochtends vroeg met dit recept bezig was, dat helpt waarschijnlijk niet!

Serveer de Mars wodka puur (erg lekker!) of in een groot glas met wat blokjes ijs en een scheutje room of melk! Schenk het over een bolletje ijs voor een volwassen toetje!

Pin deze Mars Wodka!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Mars vodka gemaakt van mars

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hoi, Mariska! Is deze mars wodka ook (bv in de koelkast) te bewaren? 200 – 300ml wodka is namelijk behoorlijk wat… 😛 Zo ja… Hoe dan het beste? In een beugelfles? En hoe lang ongeveer?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close