Matcha Latte

Deel met vrienden en familie

Matcha Latte IJsthee is hét gezonde en trendy drankje van deze zomer. Heerlijk fris en niet zoet. Deze trend is vanuit Japan over komen waaien en wij kunnen niets anders doen dan hem omarmen!

Matcha Latte

In Den Haag maakte ik kennis met de dames die het super leuke winkeltje ‘Hug the Tea‘ runnen. Ze verkopen daar echt heerlijke matcha poeders, van hoge kwaliteit. Ik besloot een zakje mee te nemen en ging thuis aan de slag; met het warme weer had ik wel zin in een matcha latte ijsthee!

In Japan kwam ik overal Matcha Latte’s tegen, zowel in warme als in koude vorm, maar hier in Nederland begin langzaam steeds meer matcha te drinken. 

Matcha Latte

Matcha Latte IJsthee is hét gezonde en trendy drankje van deze zomer. Heerlijk fris en niet zoet. Deze trend is vanuit Japan over komen waaien en wij kunnen niets anders doen dan hem omarmen!
Porties 1 glas
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 2 theelepels matcha poeder
  • 2 theelepels warm water niet warmer dan 80 graden!
  • 1 kop melk
  • ijsblokjes
  • vanille siroop

Instructies

  • Vul een glas met ijsblokjes. Zeef boven een apart kommetje de matcha poeder, zodat er geen klontjes meer in zitten.
    2 theelepels matcha poeder, ijsblokjes
  • Meng de matcha met het warme water en klop goed door. Als je siroop toevoegt dan is dit het moment om dit te doen; ik zou gaan voor twee theelepels.
    2 theelepels warm water, vanille siroop
  • Giet dit over de ijsblokjes, voeg de melk toe en roer het geheel door.
    1 kop melk
  • Rietje erbij en je bent klaar om te genieten.
Auteur: Mariska
Gang: Drankje
Keuken: Aziatisch, Japans
Trefwoord: matcha

Pin deze Matcha Latte!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Ice matcha latte ijsthee

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ah lekker! Ben zelf bezig met een recept met macha-poeder, maar heb inmiddels ook al een paar keer thee ervan gemaakt.

  2. Ik neem ook steeds vaker koude matcha latte’s mee, maar die maak ik gewoon door eerst het ‘papje’ te maken met een scheut (koude) melk. Is er een bepaald voordeel aan het gebruik van warm water? Verandert dat de smaak? Ben benieuwd, want dan doe ik het dus steeds fout!

    1. Ik heb mij laten vertellen dat het warme water de werkzame stoffen van de matcha activeert (de antioxidanten etc) vandaar dat ik het zo doe 😊

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close