Matcha Latte IJsthee

Deel met vrienden en familie

Matcha Latte IJsthee is hét gezonde en trendy drankje van deze zomer. Heerlijk fris en niet zoet. Deze trend is vanuit Japan over komen waaien en wij kunnen niets anders doen dan hem omarmen!

In Den Haag maakte ik kennis met de dames die het super leuke winkeltje ‘Hug the Tea‘ runnen. Ze verkopen daar echt heerlijke matcha poeders, van hoge kwaliteit. Ik besloot een zakje mee te nemen en ging thuis aan de slag; met het warme weer had ik wel zin in een matcha latte ijsthee!

In Japan kwam ik overal Matcha Latte’s tegen, zowel in warme als in koude vorm, maar hier in Nederland is het nog vrij onbekend. Maar dat kan niet lang meer duren!

Ingrediënten Matcha Latte IJsthee

2 theelepels matcha poeder
2 theelepels warm water (niet warmer dan 80 graden!)
1 kop melk
ijsblokjes

Optioneel: vanille siroop

Bereiding

  1. Vul een glas met ijsblokjes. Zeef boven een apart kommetje de matcha poeder, zodat er geen klontjes meer in zitten.
  2. Meng de matcha met het warme water en klop goed door. Als je siroop toevoegt dan is dit het moment om dit te doen; ik zou gaan voor twee theelepels.
  3. Giet dit over de ijsblokjes, voeg de melk toe en roer het geheel door.
  4. Rietje erbij en je bent klaar om te genieten.

Proost! En nu hopen dat de zomer mooi wordt 🙂

Pin deze Matcha Latte IJsthee!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Ice matcha latte ijsthee

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ah lekker! Ben zelf bezig met een recept met macha-poeder, maar heb inmiddels ook al een paar keer thee ervan gemaakt.

  2. Ik neem ook steeds vaker koude matcha latte’s mee, maar die maak ik gewoon door eerst het ‘papje’ te maken met een scheut (koude) melk. Is er een bepaald voordeel aan het gebruik van warm water? Verandert dat de smaak? Ben benieuwd, want dan doe ik het dus steeds fout!

    1. Ik heb mij laten vertellen dat het warme water de werkzame stoffen van de matcha activeert (de antioxidanten etc) vandaar dat ik het zo doe 😊

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close