Matchaccino: een groene matcha cappuccino

Deel met vrienden en familie

Matcha cappuccino Matchaccino
Matchaccino is een twist op de gewone cappuccino. Het melkschuim zoals je dat kent heeft plaats gemaakt voor een matcha (groene thee) schuimlaag. Zo krijg je als het ware een matcha cappuccino.

Je zou denken dat ik de inspiratie voor deze matcha cappuccino op heb gedaan tijdens één van mijn reizen door Azië. Maar niets is minder waar! De inspiratie lag veel dichterbij, slechts enkele honderden meters van mijn huis vandaan. Tijdens mijn brunch bij Slowth kwam ik de Matchaccino tegen op het menu. Ook al ben ik niet gek op koffie, ik moest het proberen!

Een Italiaan zal waarschijnlijk zijn neus ophalen voor deze versie, maar ik hou wel van een Aziatische twist. Deze matcha cappuccino gaat heel goed samen met Japanse hotcakes (recept).

cappuccino met matcha

Ingrediënten Matcha Cappuccino

1 kop koffie
150 – 200ml melk
1 – 3 theelepels matcha poeder (afhankelijk van de sterkte van je matcha!)

Overige benodigdheden:
Steelpan, melkopschuimer of staafmixer

Bereiding Matcha Cappuccino

  1. Stiekem is een matcha cappuccino helemaal niet zo anders dan een gewone cappuccino. Maak je koffie zoals je dit gewoonlijk ook doet en verwarm de melk.
  2. Wanneer de melk warm is (ongeveer 80 graden), voeg je de matcha toe en roer je het goed door, totdat alle matcha is opgelost. Je kunt het beste eerst de matcha in een klein bakje (of shotglaasje) met wat melk tot een papje mengen, zo krijg je geen klontjes! Voeg eerst één theelepel matcha toe, proef en voeg extra toe als de smaak sterker kan.
  3. Schuim de matcha melk op. Dit kun je doen met een speciale melkschuimer, maar een staafmixer werkt ook prima.
  4. Schep het schuim bovenop je koffie en klaar is je Matchaccino.

Hadden jullie al eens van een groene thee cappuccino gehoord? En zijn jullie bekend met matcha?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik heb nog nooit matcha geproefd, maar ben wel gek op latte’s met een smaakje. Dus misschien wel leuk om deze een keer te proberen. Wel jammer dat het er als een groen heksenprutje uitziet haha, maar ik weet dat dat door de gezonde matcha komt. 😉 X

    1. Matcha smaakt voornamelijk naar groene thee. De ene matcha is bitterder dan de andere. Haha als heksenprutje had ik hem nog niet bedacht, maar nu je het zegt!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close