Hartige Matzes Caprese

Deel met vrienden en familie

Matze Caprese
Doe is gek en maak hartige matzes in plaats van zoete. Bij Matzes denk ik meteen aan Pasen. Dunne, ronde, knapperige schijven die ik als kind het liefste at met een dikke laag suiker. Niet echt gezond en, voor iedereen die er geen nostalgische gedachtes bij heeft, niet erg aantrekkelijk. Het kan dus ook anders! 
Arthur vroeg me of ik niet een leuk recept had met Matzes. Het moest niet alleen lekker zijn, maar er ook goed uitzien en makkelijk te maken zijn. Volgens mij is dat allemaal wel gelukt.

De Paasdagen komen er weer aan, volgend weekend is het alweer zo ver. Voor velen betekent dit een extra dagje vrij op maandag. Massaal gaan we aan het paasontbijt, -brunch en -lunch. Heel gezellig, maar het kan ook veel werk zijn. Zeker als je je bezoek wat lekkers wilt voorschotelen.

Tegenwoordig bestaan er ook volkoren Matzes. Dit is natuurlijk een gezondere keuze. Ikzelf, en een aantal mensen aan wie ik het liet proeven, vond ze alleen wel minder lekker. Minder knapperig.

Benodigdheden Hartige Matzes

Matzes
Tomaten – Ikzelf vind Tasty Tom’s of roma tomaten het lekkerste
Mozzarella – Wil je je gasten (of jezelf natuurlijk!) verwennen, ga dan voor goede buffel mozzarella
Verse basilicum
Peper, zout en extra virgin olijfolie

Bereiding

  1. Snijd je tomaten in plakjes en dep ze een beetje droog met keukenrol. Als je dit namelijk niet doet, wordt alles veel te vochtig en krijg je slappe, vochtige Matzes. Brrr
  2. Doe hetzelfde met je mozzarella.
  3. Verdeel eerst de tomatenplakjes en vervolgens de mozzarella over je Matzes. Besprenkel het geheel met een klein beetje olijfolie, peper en zout.
  4. Leg bovenop een paar blaadjes basilicum. Voor een sierlijk effect gebruik je de kroontjes.

Stap 1 en 2 zou je ruim van tevoren al kunnen doen. Dan hoef je op moment suprême alleen nog je Matzes op te bouwen. Binnen no-time staan deze pareltjes op je tafel. Je zult je gasten doen verbazen!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Een leuk recept. Vooral dat je het ver van te voren kunt klaarmaken vind ik handig.

    1. Als je mensen te eten krijgt heb je immers al genoeg te doen toch?

  2. Wat een ontzettend leuk idee dit ga ik eens proberen.

    1. Leuk! Laat maar weten hoe het gesmaakt heeft 🙂

  3. Lekker simpel gerechtje. Ik ben dol op mozzerella, sowieso alles met caprese eigenlijk 🙂
    x [link removed]

    1. Dan ga je dit ook zeker lekker vinden!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close