Melanzane alla Parmigiana: Een heerlijke Italiaanse klassieker. Een ovenschotel met in de hoofdrol aubergine en tomaat.
Melanzane alla Parmigiana
Voor de afgelopen familielunch heb ik onder andere een heerlijke Melanzane alla Parmigiana gemaakt. Gebakken plakken aubergine in passata di pomodoro met Parmezaanse kaas, basilicum en mozzarella. Deze schotel is best wel bewerkelijk, maar je kunt de aubergine een dag van te voren bakken en de passata ook eerder maken, zodat je op de dag zelf alles alleen nog in de ovenschaal hoeft te doen en die in de oven hoeft te schuiven.
Normaal gesproken gebruik ik voor de passata verse, ontvelde tomaten, maar zo vlak na de winter heb je nog niet van die mooie geurige en rijpe tomaten en grijp ik graag naar tomaten in blik: lekker, makkelijk en goedkoop. Ik heb meteen een pan vol gemaakt, zodat ik een aantal porties in de vriezer kon doen. Altijd makkelijk als je na een drukke werkdag trek hebt in een snel pastagerecht of zomaar een kop tomatensoep.
Lekker met knapperig ciabatta brood of foccacia en eventueel nog een groene salade.
O my, dit ziet er echt heerlijk uit!
En zo smaakt het ook☺
Mmmmmh klinkt en ziet er geweldig uit!
Heb het gemaakt en het smaakte heerlijk. Een aanrader dus.
Staat hier nu in de oven!
Eet smakelijk!