Mexicaanse Calzone’s met speltdeeg

Calzone van spelt deeg met Mexicaanse vulling
Mexicaanse Calzone’s met speltdeeg is een lekker hartig recept; een beetje een guilty pleasure. Binnen 30 minuten klaar, beloofd, en natuurlijk vol van smaak. Lekker voor zowel in het weekend als gewoon doordeweeks.

Eerder maakte ik al een Calzone met Flammkuchendeeg, dit was echt een enorm succes. Niet alleen bij mij in de keuken, maar ook bij mijn lezers. Vanuit alle hoeken kreeg ik leuke berichten van mensen die met het recept aan de slag waren gegaan!

Daarom wilde ik snel weer een nieuwe calzone voor jullie online zetten. Dit keer een Mexicaanse, want dat doet het de laatste tijd erg goed bij mij. Een flinke dot verse guacamole erbij maakt het feestje helemaal compleet.

Uiteraard kun je deze Mexicaanse calzone ook met normaal pizzadeeg of flammkuchendeeg maken.

Mexicaanse Calzone met speltdeeg

Benodigdheden Mexicaanse Calzone’s met speltdeeg

1 rol speltdeeg (ik gebruik deeg van ‘Tante Franny’)
250 gr gehakt naar keuze
1.5 eetlepel taco kruiden
1 paprika
1 klein blikje mais
2 lente uien
1 pakje tomatenblokjes
kaas (bijvoorbeeld Cheddar)
zout

Optioneel:
melk
sesamzaadjes
zoutvlokken

Bereiding Mexicaanse Calzone’s met speltdeeg

  1. Verwarm de oven voor op de temperatuur die aangegeven wordt op de verpakking van je deeg. In mijn geval was dit 180 graden Celsius.
  2. Snijd de paprika en lente ui fijn. Rul het gehakt in een koekenpan met wat olie. Zodra het gehakt bruin begint te worden voeg je de taco kruiden toe. Even goed doorscheppen en voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat het daarna zo’n 5 minuten sudderen. Voeg de paprika, lente ui en mais toe, roer goed door en laat een minuut op staan. Proef en voeg naar smaak nog wat zout toe.
  3. Rol je speltdeeg uit en snijd het door, zodat je twee vierkante lappen krijgt. Leg wat plakjes kaas in het midden. Plaats wat vulling op de kaas (zorg dat deze niet te nat is!) en vouw de punten naar elkaar toe. Rol de zijkanten op, zodat ze helemaal dicht zijn. Prik met een mes een aantal luchtgaatjes, zodat de stoom straks goed kan ontsnappen en je calzone niet uit elkaar klapt.
  4. Als je het lekker vindt kun je de bovenkant van de calzone nog insmeren met wat melk en vervolgens bestrooien met zoutvlokken en sesamzaadjes.
  5. Bak je calzones in 15 á 20 minuten goudgeel en gaar.

Eet smakelijk!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *