Mexicaanse nacho soep; simpel en smaakvol

Mexicaanse nacho soep is simpel te maken en super smaakvol. Mijn favoriete combinatie. De heerlijke soep heeft een tomatensoep als basis die heerlijk op smaak is gebracht met Mexicaanse kruiden. De nacho’s zorgen voor een heerlijke crunch. Gezien hij makkelijk binnen 30 minuten op tafel kan staan mag hij zeker toegevoegd worden aan het lijstje ‘Heerlijke recepten die snel te maken zijn’.

Ben jij fan van snel en smaakvol? Probeer dan ook eens een van de volgende snelle maaltijden:

Mexicaanse nacho soep

Ingrediënten Mexicaanse nacho soep

1 rode ui
4 teentjes knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
500 ml bouillon (bijvoorbeeld groentebouillon)
740 gr gemalen tomaten (ik gebruik frito)
150 gr mais
225 gr zwarte bonen

nacho’s (naturel!)

olie, zout en peper

optioneel 
verse koriander, avocado, zure room

Bereiding

  1. Snipper een ui en snijd de knoflook fijn. Fruit dit samen met een scheutje olie in een grote pan. Spoel ondertussen de mais en zwarte bonen om en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Voeg paprikapoeder, gemalen komijn en gemalen koriander toe en schep goed door. Bak dit 1-2 minuten mee.
  3. Schep de mais en zwarte bonen erbij en schenk de bouillon en gemalen tomaten erbij. Roer goed door en breng aan de kook.
  4. Laat zachtjes 10 minuten borrelen. Proef en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
  5. Serveer met nacho’s, verse koriander, avocado en/of zure room.

Pin deze Mexicaanse nacho soep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Mexicaanse nacho soep pin x

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close