Mexicaanse Quinoa Salade

Recept mexicaans quinoa salade
Deze Mexicaanse quinoa salade is super smaakvol, gezond, makkelijk te maken en binnen 30 minuten kan hij bij jou op tafel staan. Ideaal dus voor een doordeweekse avond.

Dit recept voor Mexicaanse quinoa salade is vrij basic. Maak de salade lekker af met wat gebakken tofoe of een lekker spiegeleitje, als je het vegetarisch wilt houden. Ben je meer op zoek naar vlees of vis, dan kan wat tonijn of goede kwaliteit chorizo (die je lekker gebakken hebt) ook heerlijk zijn bij dit gerecht.

Dit recept vraagt om avocado en nu is het altijd een heel gedoe om de perfecte avocado te vinden. Vaak heb ik het gevoel dat ze niet rijp zijn, en dan plotseling te rijp. Nu zag ik laatst bij de Albert Heijn in het vriesvak avocado stukjes. Ik heb ze uitgeprobeerd met dit recept en ze smaken prima. Prima oplossing voor die momenten dat je niet de perfecte verse avocado kan vinden.

Benodigdheden Mexicaanse Quinoa Salade

200 gr quinoa
1 paprika
4 lente uitjes
1 groot blik mais
1 groot blik zwarte bonen (of kidneybonen)
2 avocado’s (of 1 pakje uit de diepvries)
1 limoen
Verse koriander
Olijfolie

Sausje:
125 gr zure room (optioneel!)
1.5 theelepel komijn
1 theelepel gemalen koriander
1.5 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel chili
Zout naar smaak

Bereiding Mexicaanse Quinoa Salade

Voor het sausje:
Meng alles door elkaar, proef en voeg eventueel nog wat kruiden of zout toe.

Salade:

  1. Kook de quinoa, zoals dit op de verpakking vermeld staat. Roer er een klein scheutje olijfolie doorheen en breng op smaak met wat zout.
  2. Snijd de paprika in kleine reepjes, de lente ui in ringen en avocado in blokjes.
  3. Spoel de mais en bonen af en laat ze in een vergiet uitlekken.
  4. Snijd de verse koriander fijn. Meng alles door elkaar heen en sprenkel er limoensap overheen. Zelf even proeven of je een hele of halve limoen nodig hebt. De ene keer komt er flink wat uit een limoen en een andere keer maar een paar druppels, hoe hard ik ook knijp.

Je kan het sausje er meteen doorheen roeren of apart houden. Als je geen trek hebt in zure room, kun je de kruiden ook direct door de salade mengen.

Eet smakelijk 🙂

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *