Midden-Oosterse bloemkoolsalade combineert heerlijke, geroosterde bloemkool met kikkererwten, granaatappelpitten, pecannoten, verse kruiden en een frisse tahini dressing. Gezond eten kan dus ook gewoon heel erg simpel zijn. Perfect als maaltijdsalade of flinke lunch voor twee of als bijgerecht voor vier. Zowel koud als warm heel erg lekker!
Bloemkool is het hele jaar te verkrijgen, maar van juni tot november komt het uit Nederland. Dus hoewel veel gebruikt in winterse gerechten en stoofpotjes, is het dus eigenlijk ook een echte zomer groente.
Midden-Oosterse bloemkoolsalade zonder sla
Deze bloemkoolsalade bevat lekker veel bloemkool, maar geen sla. Dat is eigenlijk helemaal niet zo vreemd, zeker niet in Midden-Oosterse salades. Maar mocht je sla toch heel lekker vinden, deze salade kun je heel goed aanvullen met slasoorten, zoals bijvoorbeeld rucola. Mocht je de salade wat meer vulling willen geven, denk dan bijvoorbeeld aan (parel)couscous, quinoa of knoflook croutons.
De salade is volledig vegan, maar je kunt deze natuurlijk zelf uitbreiden, bijvoorbeeld met een stuk gegrilde kip, een stukje gebakken zalm of lamskoteletjes.
Kidsproof salade
Deze salade is ook helemaal kidsproof. Door de verschillende structuren en het lichtzoete van de granaatappel is hij interessant om te eten. Mijn dreumes kan enorm genieten van de bloemkoolsalade. Ik zou voor de zekerheid de eerste keer wel de dressing apart serveren, aangezien tahini een smaak kan zijn waar sommige kinderen even aan moeten wennen.
Gek op salade?
Ben jij ook zo gek op gezonde salades? Probeer dan eens onze:
- Koolhydraatarme shoarma salade
- Pastasalade met courgette, lente ui en knoflookkruim
- Salade met zoete aardappel en rode curry dressing
- Groene salade met broccoli, feta en walnoten
- Thaise quinoa salade bomvol kleur
Pin deze Midden Oosterse bloemkoolsalade!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.