Midden-Oosterse bloemkoolsalade met granaatappel

Deel met vrienden en familie

Midden-Oosterse bloemkoolsalade combineert heerlijke, geroosterde bloemkool met kikkererwten, granaatappelpitten, pecannoten, verse kruiden en een frisse tahini dressing. Gezond eten kan dus ook gewoon heel erg simpel zijn. Perfect als maaltijdsalade of flinke lunch voor twee of als bijgerecht voor vier. Zowel koud als warm heel erg lekker!

Bloemkool is het hele jaar te verkrijgen, maar van juni tot november komt het uit Nederland. Dus hoewel veel gebruikt in winterse gerechten en stoofpotjes, is het dus eigenlijk ook een echte zomer groente.

Midden oosterse bloemkoolsalade

Midden-Oosterse bloemkoolsalade zonder sla

Deze bloemkoolsalade bevat lekker veel bloemkool, maar geen sla. Dat is eigenlijk helemaal niet zo vreemd, zeker niet in Midden-Oosterse salades. Maar mocht je sla toch heel lekker vinden, deze salade kun je heel goed aanvullen met slasoorten, zoals bijvoorbeeld rucola. Mocht je de salade wat meer vulling willen geven, denk dan bijvoorbeeld aan (parel)couscous, quinoa of knoflook croutons.

De salade is volledig vegan, maar je kunt deze natuurlijk zelf uitbreiden, bijvoorbeeld met een stuk gegrilde kip, een stukje gebakken zalm of lamskoteletjes.

Midden oosterse bloemkoolsalade

Kidsproof salade

Deze salade is ook helemaal kidsproof. Door de verschillende structuren en het lichtzoete van de granaatappel is hij interessant om te eten. Mijn dreumes kan enorm genieten van de bloemkoolsalade. Ik zou voor de zekerheid de eerste keer wel de dressing apart serveren, aangezien tahini een smaak kan zijn waar sommige kinderen even aan moeten wennen.

Gek op salade?

Ben jij ook zo gek op gezonde salades? Probeer dan eens onze:

Midden-Oosterse bloemkoolsalade

Midden-Oosterse bloemkoolsalade combineert heerlijke, geroosterde bloemkool met kikkererwten, granaatappelpitten, pecannoten, verse kruiden en een frisse tahini dressing. Gezond eten kan dus ook gewoon heel erg simpel zijn. Perfect als maaltijdsalade of flinke lunch voor twee of als bijgerecht voor vier. Zowel koud als warm heel erg lekker!
Porties 2 maaltijden
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • Oven

Ingrediënten

  • 500 gr bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 snuf zout
  • 400 gr kikkererwten blik of pot
  • 3 takjes munt
  • 0.5 bosje peterselie
  • 100 gr granaatappelpitten
  • 1 hand pecannoten

Dressing

  • 1 eetlepel tahini
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 snufje zout
  • 0.25 theelepel gemalen komijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de bloemkool in roosjes, meng met olie, knoflookpoeder en zout. Spreid uit op een bakplaat en bak 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.
  • Was en droog de kikkererwten en rooster ze de laatste 10 minuten met de bloemkool mee.
  • Snipper de munt en peterselie en hak de pecannoten grof.
  • Meng de bloemkool met de kikkererwten en besprenkel met munt, peterselie en pecannoten.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar met een garde. Proef en pas de smaak eventueel aan. Serveer de salade met de dressing!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Midden-Oosters
Trefwoord: bloemkool, koolhydraatarm, tahini

Pin deze Midden Oosterse bloemkoolsalade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Midden oosterse bloemkoolsalade

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close