Mijn 10 favoriete recepten van 2023

Deel met vrienden en familie

Vandaag deel ik mijn eigen favoriete recepten van 2023! Net zoals elk jaar, publiceer ik kort na de jaarwisseling twee lijsten: een lijst met de meest populaire recepten en een lijst met mijn persoonlijke top 10. In tegenstelling tot de lijst met meest populaire recepten, bevat mijn persoonlijke lijst alleen maar recepten die in 2023 hun debuut maakten!

De volgorde van de recepten is willekeurig. Ook dit jaar was het weer ontzettend lastig kiezen!

Smash Burger
Smash Burger
De Smash Burger, een heerlijke bereidingswijze van hamburgers, heeft de culinaire wereld veroverd. Snel te maken en ontzettend lekker: dit is de hamburger van je dromen. Of in ieder geval van de mijne. Knapperige randjes vol smaak, maar nog steeds ontzettend sappig!
Check out this recipe
Portokalopita
Portokalopita
Portokalopita is een heerlijk Grieks dessert dat wordt gemaakt met sinaasappels en filodeeg. Het woord 'portokalopita' is afgeleid van het Griekse woord 'portokali', wat sinaasappel betekent, en 'pita', dat verwijst naar een taart of gebak. Dit eeuwenoude Griekse toetje is geliefd om zijn unieke combinatie van smaken en texturen. Als bonus is dit dessert ook nog eens heel makkelijk te maken.
Check out this recipe
Koreaanse Tonijnsalade recept op brood
Koreaanse Tonijnsalade
Koreaanse tonijnsalade is, zoals je vast al verwacht, een Koreaanse twist op de bekende vissalade. De kenmerkende Koreaanse smaakmakers zorgen voor een frisse, licht pittige twist, met een goede hoeveelheid umami. Je kunt deze variant op de klassieke tonijnsalade lekker op een broodje smeren, maar hij doet het ook heel goed op een krokante cup of als onderdeel van een bowl met rijst en groente.
Check out this recipe
Kaiserschmarrn zelf maken met simpel recept geserveerd met kersen
De lekkerste Kaiserschmarrn
Zin in Kaiserschmarrn of gewoon een nostalgisch gevoel na je wintersport in Oostenrijk? Je kunt deze luchtige pannenkoek heel makkelijk zelf maken. Met dit recept maak je super simpel de lekkerste Kaiserschmarrn!
Check out this recipe
Dumpling soep met paksoi en chili olie
Dumplingsoep met gegrilde paksoi
Dumplingsoep met gegrilde paksoi is een feestelijke doordeweekse maaltijd. Super snel klaar te maken, maar toch vol smaak. De dumplings zijn kleine deeg-verrassinkjes: wie is daar nou niet gek op? Hou het heel simpel, of maak het lekker pittig met extra veel chili-olie en verse chili's!
Check out this recipe
Vietnamese Loempia Taart uit de oven met salade
Vietnamese Loempia Taart
Vietnamese Loempia Taart heeft al het lekkers van de bekende snack, maar is een stuk minder werk om te maken. Met de onmiskenbare smaken van de Vietnamese keuken, zal elke hap je meenemen op een culinaire reis naar Zuidoost-Azië. Serveer je loempia-taart met jouw favoriete hotsauce. Of je nu houdt van pittig, zoete chili of een milde smaak: de keuze is geheel aan jou! Eén ding is zeker: deze Vietnamese Loempia Taart ga je nog veel vaker maken! 
Check out this recipe
Bananen Loempia's
Bananenloempia's
Bananenloempia's doen het heerlijk als knapperig tropisch dessert. Lekker met een bol ijs of een verrassend dipsausje. Je hebt heel weinig nodig om deze lekkernij te maken, dus ga snel aan de slag. Wij gaan voor het knapperigste resultaat, door te bakken in een laagje olie, maar je kunt ook zeker de airfryer gebruiken.
Check out this recipe
appelplaatkoek met havermout
Appelplaatkoek
Deze heerlijke Appelplaatkoek wil je vandaag nog in je oven schuiven. Het is weer die tijd van het jaar waarin de herfstkleuren zich laten zien, en de geur van versgebakken lekkernijen de keuken vult. Bij Flying Foodie houden we ervan om een twist te geven aan traditionele recepten, en deze appelplaatkoek is geen uitzondering. Of je nu een ervaren thuisbakker bent of gewoon zin hebt om iets lekkers te proberen, dit recept zal je zeker aanspreken!
Check out this recipe
Bavette rollade met rode pesto geserveerd als kerst hoofdgerecht
Bavette Rollade
Bavette Rollade, klinkt lekker en is het ook zeker. Super simpel en snel om te maken, terwijl het toch echt wel een wow-effect geeft als je het op tafel zet. We smeren de binnenkant in met een home-made rode pesto en het feest is compleet. Ideaal als hoofdgerecht tijdens een feestelijke maaltijd.
Check out this recipe
pompoen pannenkoeken arepa di pampuna
Arepa di Pampuna (Antilliaanse pannenkoeken met pompoen)
Arepa di Pampuna zijn heerlijke Antilliaanse pompoenpannenkoeken met kaneel en, als je dat lekker vindt, rozijnen. Ik ken ze uit Curacao, maar ook weer terug in Nederland smaken ze heerlijk. Je kunt deze lichtzoete pompoenpannenkoeken eten als ontbijt, lunch of tussendoortje, maar ook zeker als toetje!
Check out this recipe

Zo te zien was ik dit jaar veel meer van de zoete recepten dan voorgaande jaren! Ik ben benieuwd of er ook een favoriet van jou tussen zit?

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de lijstjes van eerdere jaren, die vind je hier:

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close