Mimosa: het perfecte brunch drankje

Deel met vrienden en familie

Mimosa en brunch gaan hand in hand. Wanneer ik denk aan een uitgebreid ontbijt, dan denk ik aan een heerlijk glas jus d’orange. Maar als ik aan een luxe lunch denk, dan past champagne helemaal in het plaatje. De brunch valt tussen ontbijt en lunch en laat een mimosa nou net bestaan uit champagne met sinaasappelsap!

Er gaan verschillende verhalen rond over de oorsprong van de mimosa. Zo werd in 1921 een drankje uitgevonden in de Buck’s Club in Londen, genaamd Buck’s Fizz. Hoewel dit drankje ook werd bereid met champagne en sinaasappelsap, waren de verhoudingen niet 1 op 1, zoals bij de mimosa’s die we nu kennen. Vier jaar later mixte Frank Meier, een barman in het Ritz hotel in Parijs, gelijke delen mousserende wijn met sinaasappelsap. Was dit de geboorte van een origineel drankje of toch een ripp-off van de Buck’s Fizz? Het blijft een raadsel.

Een ander verhaal zegt dat regisseur Alfred Hitchcock de mimosa in de jaren veertig in San Francisco heeft uitgevonden, zelf vind ik dit een onwaarschijnlijker verhaal gezien de tijdslijn. Volgens The Oxford Companion bij American Food and Drink, is de mimosa slechts een variant op de Buck’s Fizz, maar het suggereert wel dat Hitchcock misschien degene was die het populair maakte als brunch cocktail

Welke bubbels gebruik je voor een mimosa?
Zowel cava, een droge prosecco als echte Champagne (brut) doen het heel erg goed in een mimosa. Dit omdat ze allemaal niet zo zoet zijn. Een droge bubbel verhoudt zich het beste tegen het zoet/zure van de sinaasappelsap of ander citrusvruchtensap dat je gebruikt.

Perfecte mimosa

Ingrediënten Mimosa

voor 10-12 mimosa’s

1 fles bubbels
gelijke hoeveelheid (zoet) sinaasappelsap (gebruik je verse sinaasappels en zijn ze te zuur? vervang dan een deel van het
sap door mandarijnsap).

champagne flutes

Een mimosa drink je natuurlijk niet zonder iets lekkers. Wat dacht je bijvoorbeeld van super luxe wentelteefjes?

Bereiding

  1. Verdeel de bubbels over de champagne flutes.
  2. Wacht tot de bruisende bubbels aan de top zijn verdwenen. Schenk een gelijke hoeveelheid sinaasappelsap bij het glas. Doe je dit niet, of schenk je eerst sinaasappelsap in de glazen, dan is de kans groot dat je glazen aan de bovenkant een vieze rand krijgen.
  3. Direct serveren en genieten 😉

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close