Minestrone is een heerlijke Italiaanse restjessoep. Simpel, zonder gekke fratsen of ingrediënten, makkelijk te maken en goed vullend. Deze maaltijdsoep staat makkelijk binnen 30 minuten op tafel en je kunt er eindeloos mee variëren.
Minestrone soep
Minestrone is een echte Italiaanse restjessoep. Over het algemeen gebruik je de groente en pasta die je gewoon in huis hebt liggen. Zelf heb ik bijvoorbeeld, naast de ingrediënten die hier onder staan, ook een broccoli stam in kleine blokjes gesneden en in de soep verwerkt. Je kunt dus makkelijk andere groente gebruiken. Vaak worden er ook bonen en/of aardappels toegevoegd. Als je dit doet, neem dan wel wat minder pasta, anders wordt het wel een hele vullende en stevige soep.
Ben je gek op soep? Bekijk dan ook onze andere recepten voor soep.
Pin dit recept voor Minestrone soep!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Top soep stevig en supper lekker en verwarmend. Ideaal voor de tijd tussen begin oktober en eind april
Hi John, goed om te lezen dat het gesmaakt heeft. Met het weer de laatste tijd zou deze soep zomaar in mei ook nog lekker kunnen zijn 😉