Minestrone: Italiaanse restjessoep

Minestrone soep
Minestrone is een heerlijke Italiaanse restjessoep. Simpel, zonder gekke fratsen of ingrediënten, makkelijk te maken en goed vullend. Deze maaltijdsoep staat makkelijk binnen 30 minuten op tafel en je kunt er eindeloos mee variëren.

Restjessoep

Minestrone is een echte Italiaanse restjessoep. Over het algemeen gebruik je de groente en pasta die je gewoon in huis hebt liggen. Zelf heb ik bijvoorbeeld, naast de ingrediënten die hier onder staan, ook een broccoli stam in kleine blokjes gesneden en in de soep verwerkt. Je kunt dus makkelijk andere groente gebruiken. Vaak worden er ook bonen en/of aardappels toegevoegd. Als je dit doet, neem dan wel wat minder pasta, anders wordt het wel een hele vullende en stevige soep.

Ben je gek op soep? Bekijk dan ook onze andere recepten voor soep.

Minestrone soep

1 flinke wortel of halve peen
1 (punt)paprika
2 tenen knoflook
1 gewone ui
1 blik gepelde tomaten
0.5 eetlepel oregano
1 bouillonblokje
water
200 gr spinazie
olie, zout & peper

Parmezaanse kaas (of nutritional yeast flakes / gistvlokken als vegan alternatief!)

Bereiding

  1. Was de groente en schraap de wortel schoon. Snijd in stukken. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snijd in repen. Snijd de teentjes knoflook en de ui fijn.
  2. Verwarm wat olie in een ruime pan. Voeg ui toe en fruit 2 minuten. Voeg de wortel, knoflook en oregano toe en bak dit 2 minuten mee.
  3. Snijd de tomaten in het blik fijn en voeg vervolgens toe aan de soeppan. Vul het blik met water en giet dit samen met een blokje bouillon toe. Laat 5 minuten stoven.
  4. Roer goed door, voeg nog een blik aan water en de pasta toe. Roer goed door en kook tot de pasta gaar is. Meestal zo’n 10 minuten.
  5. Proef en breng op smaak met zout en peper. Haal de soep van de warmte bron.
  6. Roer de spinazie door de soep heen. De hitte van de soep zal genoeg zijn voor de spinazie, deze hoeft niet meer te koken.
  7. Serveer de minestrone met geraspte Parmezaanse kaas of gistvlokken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *