Minestrone: Italiaanse restjessoep

Deel met vrienden en familie

Minestrone is een heerlijke Italiaanse restjessoep. Simpel, zonder gekke fratsen of ingrediënten, makkelijk te maken en goed vullend. Deze maaltijdsoep staat makkelijk binnen 30 minuten op tafel en je kunt er eindeloos mee variëren.

Minestrone soep

Minestrone is een echte Italiaanse restjessoep. Over het algemeen gebruik je de groente en pasta die je gewoon in huis hebt liggen. Zelf heb ik bijvoorbeeld, naast de ingrediënten die hier onder staan, ook een broccoli stam in kleine blokjes gesneden en in de soep verwerkt. Je kunt dus makkelijk andere groente gebruiken. Vaak worden er ook bonen en/of aardappels toegevoegd. Als je dit doet, neem dan wel wat minder pasta, anders wordt het wel een hele vullende en stevige soep.

Ben je gek op soep? Bekijk dan ook onze andere recepten voor soep.

Minestrone: Italiaanse restjessoep

Minestrone is een heerlijke Italiaanse restjessoep. Simpel, zonder gekke fratsen of ingrediënten, makkelijk te maken en goed vullend. Deze maaltijdsoep staat makkelijk binnen 30 minuten op tafel en je kunt er eindeloos mee variëren.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 flinke wortel of halve peen
  • 1 puntpaprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gewone ui
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 0.5 eetlepel oregano
  • 1 bouillonblokje
  • water
  • 200 gr spinazie
  • olie
  • zout
  • peper
  • Parmezaanse kaas of nutritional yeast flakes / gistvlokken als vegan alternatief!

Instructies

  • Was de groente en schraap de wortel schoon. Snijd in stukken. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snijd in repen. Snijd de teentjes knoflook en de ui fijn.
    1 flinke wortel, 1 puntpaprika, 2 tenen knoflook, 1 gewone ui
  • Verwarm wat olie in een ruime pan. Voeg ui toe en fruit 2 minuten. Voeg de wortel, knoflook en oregano toe en bak dit 2 minuten mee.
    olie, 0.5 eetlepel oregano
  • Snijd de tomaten in het blik fijn en voeg vervolgens toe aan de soeppan. Vul het blik met water en giet dit samen met een blokje bouillon toe. Laat 5 minuten stoven.
    1 blik gepelde tomaten, 1 bouillonblokje
  • Roer goed door, voeg nog een blik aan water en de pasta toe. Roer goed door en kook tot de pasta gaar is. Meestal zo'n 10 minuten.
    water
  • Proef en breng op smaak met zout en peper. Haal de soep van de warmte bron.
    zout, peper
  • Roer de spinazie door de soep heen. De hitte van de soep zal genoeg zijn voor de spinazie, deze hoeft niet meer te koken.
    200 gr spinazie
  • Serveer de minestrone met geraspte Parmezaanse kaas of gistvlokken!
    Parmezaanse kaas
Auteur: Mariska
calorieën: 57kcal
Gang: Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: maaltijdsoep, pasta, Soep

Nutrition

Calorieën: 57kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 4g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.4g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 153mg | Potassium: 394mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 4906IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 125mg | Iron: 2mg

 

Pin dit recept voor Minestrone soep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Top soep stevig en supper lekker en verwarmend. Ideaal voor de tijd tussen begin oktober en eind april

    1. Mariska Author says:

      Hi John, goed om te lezen dat het gesmaakt heeft. Met het weer de laatste tijd zou deze soep zomaar in mei ook nog lekker kunnen zijn 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close