Mini kersencrumble taartjes

Deel met vrienden en familie

Mini kersencrumble taartjes: net zo lekker als een grote crumble, maar ze zien er veel leuker uit. Lekker zo als gebakje, of als toetje met een bol vanille ijs.

mini kersen kruimeltaartjes

Op Flying Foodie voeren de zoete baksels niet de boventoon. Daar ligt ook (nog?) niet mijn kracht. Meestal heb ik een paar pogingen nodig, voordat een recept naar mijn zin is en dus ook online komt. Soms is het na 1 poging bijna goed, soms blijkt iets gewoon een slecht idee en kan het zo de prullenbak in. Deze taartjes lukte echter in één keer perfect. Ik maakte een klein vreugdedansje toen ze super mooi uit hun vorm kwamen en nog een dansje toen ze ook nog eens heerlijk smaakte. En ze zijn dus echt makkelijk om te maken!

mini kersencrumble detail foto

Ingrediënten kersencrumble taartjes

voor zes mini taartjes

voor de bodem en de crumble
210 gr bloem
 + wat extra
80 gr kristal suiker
50 gr witte basterdsuiker
0.5 eetlepel bakpoeder (lees hier het verschil met bakingsoda)
rasp van de schil van een halve (kleine) citroen
125 gr koude boter
1 ei

bakspray of boter

voor de kersenvulling
125 gr kersen (ik ging voor diepvries, de echte kersen zijn ter decoratie)
1.5 eetlepel maizena
1 eetlepel poedersuiker
flinke kneep citroensap

Overige benodigdheden: een cupcaketray

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Spray je cupcaketray in en bestuif met bloem. Klop het overtallig bloem eruit en zet opzij.
 2. Doe alle ingrediënten voor de kersenvulling in een kom en roer voorzichtig door elkaar.
 3. Meng in een kom de bloem (210 gr), kristalsuiker, basterdsuiker, bakpoeder en citroenrasp door elkaar heen. Snijd de koude boter in blokjes en meng door de bloem heen, zodat elk blokje bedekt is met een laagje bloem.
 4. Nu gaan we knijpen in de stukjes boter en met onze vingers door het deeg heen woelen, tot we een crumble krijgen.
 5. Daarna mag het ei er doorheen. Roer eerst met een spatel en ga daarna weer met je handen aan het werk. Het deeg moet samen kunnen plakken, maar je moet niet zo lang kneden dat het massief wordt. Het moet kruimelig blijven.
 6. Leg een derde van de crumble apart (in de koelkast als het erg warm is in huis). Verdeel de rest in zes kleine balletjes. Druk deze in een gat van de cupcaketray en druk naar buiten, zodat het ook de zijkanten bedekt.
 7. Vul dit met het kersenmengel en strooi de overgebleven crumble er overheen. Is je crumble toch te compact geworden, doe er dan een eetlepel bloem bij en begin weer met knijpen zoals we eerder met de boter hebben gedaan.
 8. Bak de mini kersencrumble taartjes in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.
 9. Laat ze even afkoelen tot kamertemperatuur en snijd ze dan voorzicht rondom los en wip ze vervolgens voorzichtig uit hun vorm. Dit gaat makkelijker als je de tray iets schuin houdt, maar let wel op dat ze er niet allemaal uit donderen; dat zou zonde zijn van je werk!

Geniet ervan!

Mini kersencrumble taartjes

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ziet er enorm leuk en lekker uit. Ik vind het altijd leuk om mini-taartjes te serveren. Heerlijk een eigen taart voor jezelf.

  1. Precies! En ze zien er ook zo schattig uit altijd.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close