Mini Pissaladière op spelt pitta’s

Deel met vrienden en familie

Simpele Pissaladière met pitta
Mini Pissaladière op spelt pitta’s. Een vereenvoudigde versie van de Franse klassieker met heerlijke zachte zoete uien, ansjovis en olijf.

Voor de Foodblog Swap mocht ik dit keer wat maken van ‘Onze Franse keuken’. De foodblog van Lisette staat vol met (de naam doet het al vermoeden) Fransen recepten. Wonend in Frankrijk, serveert ze zo’n zes avonden per week een heerlijke maaltijd aan de gasten van haar chambres & table d’hôtes.

Franse Pissaladière recept

Mijn oog viel vrijwel meteen op de Pissaladière. Daar wilde ik altijd al een keer mee aan de slag gaan, maar het kwam er maar niet van. De perfecte mogelijkheid om dat nu dus toch te doen. Ik heb besloten een vereenvoudigde versie voor jullie te maken. Mochten jullie toch op zoek zijn naar een uitgebreider en klassieker recept? Kijk dan zeker naar haar recept.

Wil je dit recept nog makkelijker hebben? Koop dan een potje uienchutney of uiencompote. Zelf kon ik deze even niet zo snel vinden in de winkels, maar in het verleden heb ik dat vaker gebruikt. Heel erg lekker en het haalt zo’n 30 tot 40 minuten van het recept af!

In plaats van spelt pitta’s zou je ook kunnen gaan voor gewone pitta’s, stevig brood (als een soort van bruschetta) of kant-en-klaar pizzadeeg, wat je in vier kleine pizza’s snijdt.

 Pissaladière franse uien pizza met ansjovis

Ingrediënten mini Pissaladière

Voor vier mini Pissaladière’s
400 gr sjalotten
1 eetlepel olijfolie
15 gr (room)boter
3 eetlepels ketchup
plukje saffraan
100 ml warm water

2 pitta’s
10 ansjovis uit blik of pot
4 zwarte olijven

Bereiding mini Pissaladière

  1. Snijd de kop en de kont van de sjalotten, halveer ze over de lengte en verwijder de buitenste bruine schil. Snij nu al je sjalotten in halve ringen. Prikken je ogen al bij het idee?
  2. Verwarm de olie en de boter in een ruime koekenpan. Voeg de ui toe zodra de boter is gesmolten en fruit rustig aan. Zodra alle uien glazig zijn, voeg je de ketchup toe en roer je goed door.
  3. Laat dit nu zo’n 30 minuten door pruttelen. Roer zo nu en dan om. Let op dat het niet te heet wordt, het is namelijk niet de bedoeling dat de uien echt bakken en krokant worden. Ze moeten heel zachtjes garen.
  4. Kook ondertussen wat water, meet 100 ml water af en doe hier een klein plukje saffraan bij. Nadat de uien 30 minuten gestaan hebben, voeg je het water toe. Roer door en laat op het vuur staan, tot al het water is verdampt. Dit zal nog zeker 10 tot 15 minuten in beslag nemen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de pitta’s doormidden. Besmeer elke helft met een kwart van het uien mengsel.
  6. Snijd de ansjovis in de lengte doormidden en verdeel over de mini Pissaladières, ongeveer 5 halfjes per stuk. Plaats in het midden een zwarte olijf.
  7. Leg alle Franse uien pizza’s op de bakplaat en schuif ze voor zo’n 15 minuten de oven in.

Eet smakelijk! Pissaladière worden in Frankrijk over het algemeen koud of lauwwarm geserveerd.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close