Miso Aubergines uit de oven

Miso Aubergine
Miso Aubergines uit de oven. Tover je saaie aubergines met wat miso om tot heerlijke hartige smaakbommen.

Dit recept is onder andere koolhydraatarm en vegan. De hartigheid van dit recept combineert heel erg goed met kokosrijst!

Miso
Bij miso denk je waarschijnlijk als eerste aan een misosoepje. Maar miso is een gefermenteerde kruidenpasta die vooral bestaat uit gefermenteerde bonen, maar soms ook rijst en tarwe. Miso bevat de vijfde smaak: umami.

Je hebt verschillende soorten miso, die verschillen in kleur en natuurlijk ook in smaak. De miso die ik gebruik voor de aubergines is een donkerbruine Mugi miso.

Miso aubergines uit de oven

Ingrediënten Miso Aubergines

4 aubergines
1 teen knoflook (geperst)
2 theelepels geraspte verse gember
1 flinke eetlepel miso
0.5 eetlepel sesamolie
1 eetlepel olie (neutraal)

Optioneel: lente ui en sesamzaadjes.

Bereiding Miso Aubergines

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met papier.
  2. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik. Kerf met een mes aan één kant een ruitjes patroon in de plakken aubergine. Probeer de aubergines niet helemaal door te snijden.
  3. Meng de overige ingrediënten goed met elkaar tot een marinade. Kwast de aubergine plakken in met de miso marinade, ook in de inkepingen.
  4. Leg de miso aubergine plakken op de bakplaat en plaats ze voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Miso marinade over? Niet weggooien, maar smeer de aubergines op ongeveer de helft van de tijd nog eens in met een extra laagje!

Optioneel: Besprenkel de miso aubergines met sesamzaadjes en gesneden lente ui.

Kook jij wel eens met miso?

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *