Miso boter met gekarameliseerde ui is een heerlijke smaakmaker die je gerechten naar een hoger niveau tilt. Het is geïnspireerd op een recept van Ottolenghi, die bekend staat om zijn verfijnde smaakcombinaties. In dit recept smelten de hartige en umami smaken van miso samen met de zoete smaken van gekarameliseerde ui, waardoor een rijke, smaakvolle boter ontstaat. Of je deze boter nou smeert op een stuk vers brood, het gebruikt als topping op gegrilde groenten of het laat smelten over een biefstuk: het voegt direct extra diepte toe aan je gerecht. De bereiding is eenvoudig en het resultaat spectaculair.
Geklopte Miso Boter
Extra lekker wordt het als je de boter luchtig klopt. Dit geeft deze veelzijdige miso boter een luxe textuur. En het beste van alles? In slechts 25 minuten zet jij weer iets op tafel dat je gasten verrast.
Ben je gek op boter en smeersels? Probeer dan ook eens avocadoboter!
Geïnspireerd door Ottolenghi
Onze miso boter met gekarameliseerde ui is dus een twist op een recept van Ottolenghi. In zijn kookboek Flavour vind je een heerlijk recept voor uien die gekaramaliseerd worden in een miso boter. Bijna dezelfde ingrediënten dus, maar een totaal andere bereiding!
Pin dit recept voor Miso boter met gekarameliseerde ui!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska
Welke Miso gebruik je hiervoor? Ik kom zoveel verschillende tegen. Ook bij oriental…
Ik ben erg van de details helaas. Zo vraag ik me vaak af hoeveel gewicht sommige dingen zijn. Zo ook bijvoorbeeld met je kippendijenrecept. Als je bijvoorbeeld zegt, 8 kippendijen, hoeveel gram is dat dan? Wij vonden 8 kippendijen voor 4 personen erg veel.
Groetjes,
Peter&Hanneke.
Ik gebruik meestal “witte Miso”, deze is tevens ook het makkelijkste verkrijgbaar. Tenzij anders vermeld kan je er van uit gaan dat dit om die miso gaat. Wat is Miso? vind je wat meer informatie.