Miso Chocolate Chip Cookies

Deel met vrienden en familie

Miso Chocolate Chip Cookies hebben die perfecte balans tussen zoet en zout, dat maakt dat je steeds weer een hap wilt nemen. Ja, het klinkt misschien als een gekke combinatie, maar wacht maar tot je het proeft! Toen ik bij Fort Negen hun Miso Chocolate Chip Cookies ontdekte, was ik verkocht!

Miso Chocolate Chip Cookies

Miso toevoegen aan mijn koekjes stond al tijden lang op mijn lijstje. Toen ik laatst bij Fort Negen was, liet ik me verleiden door hun Miso Chocolate Chip Cookies en die waren zooo lekker, dat ik gelijk aan de slag ging.

De koekjes blijven ongeveer 4 dagen goed, maar zo lang houden ze het waarschijnlijk niet eens uit!

Miso Chocolate Chip Cookies-2
Miso Chocolate Chip Cookies met kopjes koffie

Koekjes met miso

Koekjes met miso, dat klinkt misschien wat vreemd. Miso heeft een aardse zoutigheid, wat een perfecte balans geeft aan het zoete van de chocolate chip cookies. Een beetje zoals karamel dat bijna ondenkbaar is geworden zonder zeezout.

Hoe langer je het koekjesdeeg met miso in de koelkast laat rusten, hoe duidelijker de miso-smaak naar voren zal komen. Je kunt het deeg maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook heel goed invriezen en zo, zonder ontdooien, bakken; het bakken duurt dan wel een minuut of twee à drie langer.

Andere recepten die erg lekker met miso zijn, zijn bijvoorbeeld: Koude sesam noodles, Miso Boter en Miso Aubergines uit de oven

Miso Chocolate Chip Cookies

Miso Chocolate Chip Cookies hebben die perfecte balans tussen zoet en zout, dat maakt dat je steeds weer een hap wilt nemen. Ja, het klinkt misschien als een gekke combinatie, maar wacht maar tot je het proeft! Toen ik bij Fort Negen hun Miso Chocolate Chip Cookies ontdekte, was ik verkocht!
Porties 8 koeken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 110 gr boter ongezouten
  • 1.5 eetlepel miso
  • 170 gr bloem
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 0.25 theelepel zout
  • 120 gr kristalsuiker
  • 80 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 groot ei
  • 75 gr chocolate chips

Instructies

  • Verwarm de boter in een steelpan tot deze bruin begint te worden.
    110 gr boter
  • Giet de boter in een aparte kom, zodat deze alvast een beetje kan afkoelen en roer de miso er goed doorheen. Zet apart.
    1.5 eetlepel miso
  • Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en zout goed door elkaar.
    170 gr bloem, 0.5 theelepel bakpoeder, 0.25 theelepel zout
  • In een andere (grotere) kom mengen we eerst de twee soorten suiker, vanille-extract en miso boter door elkaar, gevolgd door je ei. Mix tot het mooi luchtig en lichtbruin is geworden, zeker 5 minuten op hoge snelheid.
    120 gr kristalsuiker, 80 gr donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel vanille-extract, 1 groot ei
  • Spatel nu rustig je bloemmix er doorheen. Als je nog maar een klein beetje wit van de bloem ziet, mogen de chocolade chips er doorheen.
    75 gr chocolate chips
  • Schep met een ijsschep 8 bolletje en leg deze minimaal een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in het midden van de oven in 11-13 minuten, tot de randjes licht goudbruin zijn.
  • Laat minimaal 5 minuten op de bakplaats rusten, voordat je ze op een afkoelrek schept.
Auteur: Mariska
calorieën: 327kcal
Gang: koek, Snack, Zoetigheid
Keuken: Amerikaans, Aziatisch, fusion
Trefwoord: chocolade, koekjes, miso

Nutrition

Calorieën: 327kcal | Carbohydrates: 48g | Protein: 3g | Fat: 14g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 313mg | Potassium: 74mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 347IU | Calcium: 39mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Miso Chocolate Chip Cookies!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koekjes met miso en chocolade chips

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close