Miso Chocolate Chip Cookies hebben die perfecte balans tussen zoet en zout, dat maakt dat je steeds weer een hap wilt nemen. Ja, het klinkt misschien als een gekke combinatie, maar wacht maar tot je het proeft! Toen ik bij Fort Negen hun Miso Chocolate Chip Cookies ontdekte, was ik verkocht!
Miso Chocolate Chip Cookies
Miso toevoegen aan mijn koekjes stond al tijden lang op mijn lijstje. Toen ik laatst bij Fort Negen was, liet ik me verleiden door hun Miso Chocolate Chip Cookies en die waren zooo lekker, dat ik gelijk aan de slag ging.
De koekjes blijven ongeveer 4 dagen goed, maar zo lang houden ze het waarschijnlijk niet eens uit!
Koekjes met miso
Koekjes met miso, dat klinkt misschien wat vreemd. Miso heeft een aardse zoutigheid, wat een perfecte balans geeft aan het zoete van de chocolate chip cookies. Een beetje zoals karamel dat bijna ondenkbaar is geworden zonder zeezout.
Hoe langer je het koekjesdeeg met miso in de koelkast laat rusten, hoe duidelijker de miso-smaak naar voren zal komen. Je kunt het deeg maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook heel goed invriezen en zo, zonder ontdooien, bakken; het bakken duurt dan wel een minuut of twee à drie langer.
Andere recepten die erg lekker met miso zijn, zijn bijvoorbeeld: Koude sesam noodles, Miso Boter en Miso Aubergines uit de oven
Pin dit recept voor Miso Chocolate Chip Cookies!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.