Miso Kip wordt gemarineerd in de winnende combinatie van miso, honing en een vleugje rijstazijn. De heerlijke sappige kippendijen hoef je alleen maar in te smeren en daarna te bakken in de oven. Het resultaat: verrukkelijke kippendijen met een hartige umami-smaak.
Miso Kip
Miso Kip wordt vaak genoemd als alternatief voor Teriyaki Kip. Hoewel het allebei heerlijke marinades zijn uit de Japanse keuken, vind ik dat toch een beetje te kort door de bocht. De miso geeft het gerecht een veel sterkere umami-smaak en is stukken minder zoet dan teriyaki. De heerlijke smaak van deze miso kip combineert heel goed met bijvoorbeeld rijst en broccoli, of bijvoorbeeld bulgur en snijbonen!
Wat is miso?
Miso is een gefermenteerde Japanse pasta gemaakt van sojabonen, koji (een schimmelcultuur) en zout, vaak gecombineerd met rijst of gerst. Het wordt gebruikt als smaakmaker in soepen, sauzen, marinades en andere gerechten en heeft een hartige, umami-smaak. Andere heerlijke recepten met miso zijn:
- Miso Boter met gekarameliseerde ui
- Miso Chocolate Chip Cookies (binnenkort online!)
- Koude sesam noodles
- Miso Aubergines uit de oven
- Bolognesesaus met een geheim ingrediënt
Pin dit recept voor Miso Kip!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.