Mix je eigen Italiaanse kruiden voor het allerlekkerste resultaat. De juiste kruiden in huis halen, afmeten, door elkaar scheppen en je bent klaar! Breng je pasta, pizza, lasagne, tosti’s of wat je ook maar kan bedenken op smaak met deze heerlijke kruidenmix.
Wat voor kruiden zitten er in de Italiaanse kruiden?
Italiaanse kruiden vind je in verschillende samenstellingen, maar meestal zit er wel oregano en basilicum in. En soms ook salie, majoraan of zoals bij Verstegen: bonenkruid. Wij houden het op de klassieke mix van:
- Oregano
- Tijm
- Rozemarijn
- Basilicum
- Peterselie
Uiteraard allemaal in gedroogde vorm! Je zult zien dat je als je zelf je kruiden mixt, wat echt zo gepiept is, goedkoper uit bent dan de potjes uit de supermarkt. Nog leuker is om aan het einde van het seizoen zelf je overgebleven kruiden uit de tuin te drogen en te gebruiken voor je kruidenmix. Zeker met oregano, tijm en rozemarijn gaat dit heel goed. Dit doe je heel simpel door kleine bosjes van de kruiden te maken en deze op zijn kop te laten drogen.
Waar gebruik je de kruidenmix voor?
Italiaanse kruiden zijn ontzettend veelzijdig, je zou bijna beter kunnen uitleggen waar je het niet voor kunt gebruiken. Om je toch wat inspiratie te geven kun je denken aan: pastasauzen, pizza, lasagne, tomatensoep en minestrone, tosti’s, gegrilde groente, vlees, kip en vis!

Italiaanse kruidenmix
Equipment
- maatlepels
Ingrediënten
- 2 eetlepels basilicum
- 2 eetlepels oregano
- 2 eetlepels peterselie
- 1 eetlepel tijm
- 1 eetlepel rozemarijn
Instructies
- Meet alle ingrediënten goed af en schep door elkaar. Als je een goed afsluitend potje hebt, kun je alles ook heel goed door elkaar schudden! Easy peasy!
Notities
Pin dit recept voor Italiaanse kruiden!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.