M&M Koekjes

Deel met vrienden en familie

M&M koekjes, hoe goed klinkt dat? Heel erg goed wat mij betreft. Met dit recept maak je heel makkelijk heerlijke, chewy M&M koekjes, waarbij de M&M’s niet gesmolten zijn in je deeg, maar nog lekker hun eigen vorm en kleur hebben behouden.

M&M koekjes op een bord

M&M koekjes

M&M koekjes zijn een heerlijke traktatie en een echte klassieker onder de Amerikaanse koeken. Deze koekjes met chocolade zijn lekker knapperig van buiten en zacht van binnen, met kleurrijke M&M’s die voor een vrolijke twist zorgen. Perfect voor feestjes, een gezellig bakmoment of gewoon als tussendoortje.

Dit Amerikaanse recept is eenvoudig te maken en leuk om samen met kinderen te bakken. De M&M’s smelten niet helemaal, waardoor je bij elke hap die lekkere crunch hebt en ze er ook nog eens vrolijk uitzien met al die leuke kleuren.

M&m koekjes deeg met lekker veel m&m op een bakplaat
Koekjes met M&M's
Stapel met Amerikaanse koeken met m&m's

Chewy cookies of liever knapperige koeken?

In Amerika houden ze van chewy koeken, terwijl in Nederland vaak de voorkeur wordt gegeven aan knapperige varianten. Toch winnen de zachte, chewy koekjes hier steeds meer terrein. Wil je M&M koekjes die extra chewy zijn? Bak ze dan 15 minuten. Liever wat steviger? Laat ze 20 minuten in de oven. Haal ze er op tijd uit, want ze worden steviger tijdens het afkoelen. Gebruik een spatel om ze voorzichtig van de bakplaat te halen en laat ze goed uitharden voor de beste structuur.

M&M Koekjes

M&M koekjes, hoe goed klinkt dat? Heel erg goed wat mij betreft. Met dit recept maak je heel makkelijk heerlijke, chewy M&M koekjes, waarbij de M&M's niet gesmolten zijn in je deeg, maar nog lekker hun eigen vorm en kleur hebben behouden.
Servings 18 koekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd in koelkast 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 180 gram M&M's plus extra voor versiering
  • 275 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1.5 theelepel maizena
  • 1 snuf zout
  • 170 gr ongezouten boter zacht
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 135 gr kristalsuiker
  • 1 ei kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructies

  • Meng de bloem, bakpoeder, maizena en een snufje zout door elkaar.
    275 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1.5 theelepel maizena, 1 snuf zout
  • In een andere (grotere) kom mengen we eerst de twee soorten suiker, vanille-extract en boter door elkaar, gevolgd door je ei. Mix tot het mooi luchtig en lichtbruin is geworden, zeker 5 minuten op hoge snelheid.
    170 gr ongezouten boter, 100 gr lichtbruine basterdsuiker, 135 gr kristalsuiker, 1 theelepel vanille-extract, 1 ei
  • Spatel nu rustig je bloemmix er doorheen. Als je nog maar een klein beetje wit van de bloem ziet, mag er 180 gram aan M&M's doorheen.
    180 gram M&M's
  • Schep met een kleine ijsschep 16-18 bolletjes en leg deze minimaal een uur in de koelkast. Geen ijsschep? Rol dan balletjes ter grootte van een flinke stuiterbal. Steek bovenin een paar extra M&M's als je wilt dat deze goed zichtbaar zijn in het eindresutlaat.

Na 1 tot 2 uur

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en haal het deeg uit de koelkast.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bolletjes erop (niet platdrukken!). Ze zullen flink uitlopen, dus zorg dat je genoeg ruimte hebt tussen de M&M koekjes. Heb je, net zoals ik, een kleine oven? Dan kun je ze het beste in meerdere batches bakken. Ik doe het meestal in drie keer.
  • Bak de koekjes in de oven. Houd je van heel erg chewy? Ga dan voor 15 minuten. Wil je ze wat steviger? Ga dan voor 20 minuten. Als je de M&M koekjes uit de oven haalt, zullen ze nog zacht zijn. Haal ze voorzichtig van de plaat af met een spatel en laat ze goed afkoelen, bij voorkeur op een rekje.
Author: Mariska
Calories: 178kcal
Gang: koek, Snack, Zoetigheid
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: koek, koekjes, m&m’s

Nutrition

Calorieën: 178kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.3g | Cholesterol: 29mg | Sodium: 52mg | Potassium: 32mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 13g | Vitamin A: 249IU | Calcium: 25mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor M&M koekjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

M&M cookies met extra veel m&m chocolade

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Verrukkelijk !!

  2. Ik als m&m’s fan wil dit zo graag uitproberen. Binnenkort maar eens doen met dank aan jouw recept!

  3. Dol op M&M’s, dus met koekjes zit je sowieso goed! Laatst een cheesecake met M&M-cookie dough gebakken, maar dat was toch niet helemaal geslaagd. Dus dan zijn de cookies vermoedelijk een goed alternatief!

    1. Mariska Author says:

      Die cheesecake klinkt wel goed! Jammer dat hij tegen viel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close