M&M Koekjes | Verslavend lekker

Deel met vrienden en familie

Recept M&M koekjes

M&M koekjes, hoe goed klinkt dat? Heel erg goed wat mij betreft. Met dit recept maak je heel makkelijk heerlijke, chewy M&M koekjes, waarbij de M&M’s niet versmolten zijn met je deeg, maar nog lekker hun eigen vorm en kleur hebben behouden.

Mijn M&M koekjes zien er op de foto misschien een beetje verfrommeld uit. De weg naar de foto was me er nog al eentje deze keer. De eerste keer dat ik ze succesvol bakte, hebben we de meesten al tijdens het testen opgegeten. De tweede keer waren ze pas klaar toen de zon al onder was gegaan en hebben we ze dus maar mee genomen naar Berlijn. De keren erna kocht ik wel M&M’s, maar waren ze al op, voordat ze in de koekjes zaten. De laatste keer leek alles voorspoedig te gaan: koekjes waren gebakken, ik had alles klaar staan en loop nog even weg om mijn camera te pakken…. en BAM! De plank die ik gebruik als achtergrond was om gewaaid en je raadt het al: boven op mijn koekjes. Maar goed, het gaat om de smaak toch?

Benodigdheden M&M koekjes

280 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel maizena
snufje zout

170 gr ongezouten boter, net aan gesmolten
135 gr bruine suiker
100 gr witte suiker
1 ei + 1 eierdooier (liefst kamertemperatuur)
2 theelepels vanilla extract

180gr M&M’s (+extra)

Benodigdheden M&M koekjes

 • Meng in een grote kom de bloem, baking soda, maizena en een snufje zout door elkaar.
 • In een kleinere kom meng je de net aan gesmolten boter en beiden suikers door elkaar heen, om er vervolgens de eieren en vanille doorheen te roeren.
 • Doe je natte ingrediënten bij de droge in de grote kom en roer goed door. Dit kan gewoon met een spatel of pollepel. Als je een mooi deeg hebt, is het tijd om de M&M’s er doorheen te roeren en drukken.
 • Verpak het deeg goed in plasticfolie en plaats het minimaal 2 uur  en maximaal 3 dagen in de koelkast.

Na 2 uur:

 • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en haal het deeg uit de koelkast.
 • Draai balletjes uit het deeg ter grootte van een flinke knikker / stuiterbal. Ik haal meestal 20 balletjes uit deze hoeveelheid deeg. Druk wat extra M&M’s bovenin de balletjes.  Ze zullen flink uitlopen, dus zorg dat je genoeg ruimte hebt tussen de M&M koekjes. Heb je, net zoals ik, een kleine oven? Dan kun je ze het beste in batches bakken. Ik doe het meestal in drie keer.
 • Bak de koekjes in de oven. Houd je van heel erg chewy? Ga dan voor 15 minuten. Wil je ze wat steviger? Ga dan voor 20 minuten. Als je de M&M  koekjes uit de oven haalt, zullen ze nog zacht zijn. Haal ze voorzichtig van de plaat af met een spatel en laat ze goed afkoelen.

Genieten!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Verrukkelijk !!

 2. Ik als m&m’s fan wil dit zo graag uitproberen. Binnenkort maar eens doen met dank aan jouw recept!

 3. Dol op M&M’s, dus met koekjes zit je sowieso goed! Laatst een cheesecake met M&M-cookie dough gebakken, maar dat was toch niet helemaal geslaagd. Dus dan zijn de cookies vermoedelijk een goed alternatief!

  1. Mariska Author says:

   Die cheesecake klinkt wel goed! Jammer dat hij tegen viel.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close