Mokka Pandan Fudge

Deel met vrienden en familie

Wie is er nog meer gek op chocolade fudge? Met dit recept maak je zelf Mokka Pandan Fudge  en dat met slechts zes ingrediënten. Als je de tijd voor het afkoelen niet meerekent, kun je binnen 10 minuten klaar zijn! Super simpel.

Mokka Pandan Fudge

Zowel de pandan, als de koffiesmaak in deze chocolade fudge zijn subtiel, maar toch niet te missen. Super leuk om mee te nemen als traktatie, maar ook als je ‘s avonds gasten krijgt en je ze wat lekkers wilt voorschotelen bij de koffie of thee. Natuurlijk kun je dan een gebakje of koekjes meegrijpen tijdens het boodschappen doen, maar je kunt ook tien minuten de tijd nemen om deze heerlijke chocolade fudge door elkaar te roeren. Wanneer het tijd is voor koffie, is je fudge afgekoeld en klaar om aangesneden te worden!

Mokka Pandan Chocolade Fudge

De combinatie van koffie en pandan leerde ik op Bali kennen. Daar bestelde ik een Pandan Ice Latte en ik was opslag verliefd. Mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe je zo’n ice latte maakt, hier vind je het recept. Net als wij gek op de Indonesische keuken? Dan hebben we nog veel meer recepten voor je!

Mokka Pandan Fudge

Wie is er nog meer gek op chocolade fudge? Met dit recept maak je zelf Mokka Pandan Fudge  en dat met slechts zes ingrediënten. Als je de tijd voor het afkoelen niet meerekent, kun je binnen 10 minuten klaar zijn! Super simpel.
Porties 16 stukjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

  • bakvorm
  • Bakpapier

Ingrediënten

Mokka laag

  • 0.5 blikje gecondenseerde melk blikjes zijn meestal 400 gr
  • 150 gr pure chocolade melkchocolade kan ook
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel espresso oploskoffie

Pandan laag

  • 0.5 blikje gecondenseerde melk
  • 200 gr witte chocolade
  • 0.5 theelepel pandan aroma ik gebruik Koepoe Koepoe

Instructies

  • Bekleed je vorm met bakpapier. Dit doe je om straks je fudge makkelijk uit de vorm te krijgen.
  • Smelt de pure chocolade samen met de koffiepoeder en een snufje zout au bain-marie. Roer goed door, zodat er geen stukjes meer zijn.
    150 gr pure chocolade, 1 snufje zout, 1 theelepel espresso oploskoffie
  • Haal van het vuur en giet de gecondenseerde melk erbij. Roer goed door, tot je een smeuïg en plakkerig geheel hebt. Giet dit in je vorm en verdeel goed.
    0.5 blikje gecondenseerde melk
  • Laat 10 minuten opstijven voor je de volgende laag gaat maken.
  • Smelt de witte chocolade, ook weer au bain-marie. Roer goed door, zodat er geen stukjes meer zijn.
    200 gr witte chocolade
  • Meng het pandan aroma met je gecondenseerde melk, totdat het een mooie groene kleur heeft gekregen.
    0.5 blikje gecondenseerde melk, 0.5 theelepel pandan aroma
  • Haal van het vuur en giet de gecondenseerde melk erbij. Roer goed door, tot je een smeuïg en plakkerig geheel hebt. Giet dit bovenop je pure chocolade fudge en verdeel goed.
  • Laat minimaal een uur in de koelkast opstijven!
Auteur: Mariska
Gang: chocolade, koek, Snack, toetje
Keuken: Westers
Trefwoord: chocolade, chocolade fudge, fudge, pandan

Pin deze Mokka Pandan Fudge !

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Mokka Pandan Fudge

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close