MonChoutaart met kersen is een taart die makkelijk te maken is en waar je geen oven voor nodig hebt. Het meeste werk is nog wel geduldig wachten, terwijl je taart in de koelkast aan het opstijven is. Een heerlijk romige taart, die fris en zoet te gelijk is!
MonChoutaart
Meestal wordt MonChoutaart gemaakt met Bastogne koeken. Hoewel dit ook echt heerlijk is, maak ik hem lekker met wat lichtere koekjes, zoals Jodenkoeken. Ik heb het idee dat die de smaak van de MonChou en kersen minder overheersen dan Bastogne koeken. Natuurlijk kun je de Jodenkoeken vervangen met Bastogne koeken in de recept. Ik zou dan voor een pak Bastogne koeken gaan.
Kersen boven op
Het makkelijkste is om vlaaivulling met kersen te gebruiken. Je haalt ze uit het blik en schept eventueel wat extra gelei weg en klaar ben je. Laatst kon ik helaas geen vlaaivulling vinden en besloot hem zelf te maken. Stiekem is dit veel lekkerder, want dan kun je het precies zo maken als je wilt en ook nog eens zonder gelei! Je neemt twee grote potten met kersen. Meng het sap van één pot met 150 à 200 gram suiker, twee eetlepels maïzena en breng dit vervolgens aan de kook. Laat het een tijdje pruttelen, tot het de juiste dikte heeft gekregen, voeg je kersen toe en laat het afkoelen!
In plaats van een MonChoutaart met kersen, kun je natuurlijk ook gaan voor een ander soort fruit! Wat dacht je bijvoorbeeld van passievruchten en mango of bijvoorbeeld frambozen!!