MonChoutaart met Kersen (no bake)

Recept monchou taart met kersen no bake
MonChoutaart met kersen is een taart die makkelijk te maken is en waar je geen oven voor nodig hebt. Het meeste werk is nog wel geduldig wachten, terwijl je taart in de koelkast aan het opstijven is. Een heerlijk romige taart, die fris en zoet te gelijk is!

Meestal wordt MonChoutaart gemaakt met Bastogne koeken. Hoewel dit ook echt heerlijk is, maak ik hem lekker met wat lichtere koekjes, zoals Jodenkoeken. Ik heb het idee dat die de smaak van de MonChou en kersen minder overheersen dan Bastogne koeken. Natuurlijk kun je de Jodenkoeken vervangen met Bastogne koeken in de recept. Ik zou dan voor een pak Bastogne koeken gaan.

Het makkelijkste is om vlaaivulling met kersen te gebruiken. Je haalt ze uit het blik en schept eventueel wat extra gelei weg en klaar ben je. Laatst kon ik helaas geen vlaaivulling vinden en besloot hem zelf te maken. Stiekem is dit veel lekkerder, want dan kun je het precies zo maken als je wilt en ook nog eens zonder gelei! Je neemt twee grote potten met kersen. Meng het sap van één pot met 150 à 200 gram suiker, twee eetlepels maïzena en breng dit vervolgens aan de kook. Laat het een tijdje pruttelen, tot het de juiste dikte heeft gekregen, voeg je kersen toe en laat het afkoelen!

Recept monchou taart met kersen

Recept lichte monchou taart met kersen

Benodigdheden MonChoutaart met Kersen

300 gr Jodenkoeken
125 gr boter

250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker (8gr)

200 gr MonChou
100 gr witte basterdsuiker
2 blikken vlaaivulling (of maak het zelf, zie uitleg hierboven!)

1 vlaaivorm/quichevorm of bakblik van ongeveer 25 cm

Bereiding MonChoutaart met Kersen

  1. Maak of sla de Jodenkoeken fijn, smelt de boter in een pannetje en meng de twee met elkaar. Druk dit mengsel met de achterkant van een lepel in je taartvorm. Zelf vind ik het altijd wel leuk om een opstaand randje te maken. Zet de vorm met de koekjes in de koelkast, dan kan dit alvast een beetje zetten, terwijl je aan de slag gaat met de rest!
  2. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Als je de kom op zijn kop kunt houden, zonder dat de slagroom eruit valt, ben je klaar. Dit test je het beste boven je hoofd ;). Klop in een andere kom de MonChou en de witte basterdsuiker door elkaar heen.
  3. Meng de slagroom en MonChou goed door elkaar en smeer dit mengsel uit over je koekjesbodem. Zet de MonChoutaart in de koelkast en laat deze minimaal 2 uur opstijven. Als je zelf je kersen vlaaivulling gaat maken, dan zou je dit nu kunnen doen!
  4. Verdeel de (goed afgekoelde!) kersen over je MonChoutaart en laat eventueel wat gelei/sap van je kersen achter, mocht je hem te nat vinden worden.

In plaats van een MonChoutaart met kersen, kun je natuurlijk ook gaan voor een ander soort fruit! Wat dacht je bijvoorbeeld van passievruchten en mango of bijvoorbeeld frambozen!!

Hmmmm!

 

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close